​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 İşletme Müdürlüğünde, 303 sayılı tebliğin, satışların esas ve usullerini konu alan 9. maddesi “ö” bendine göre uygulanacak tahsislerle ilgili Bölge Müdürlüğü konferans salonunda istişare toplantısı düzenlendiği gönderilen yazılı açıklama ile şöyle bildirildi:

 

İstişare toplantısı Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı Başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mehmet Başkan ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

 

22 Haziran 2015 tarihinden itibaren uygulamaya konulan 303 sayılı Orman Ürünleri Satış Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik kapsamasında hazırlanan Oduna Dayalı Orman Ürünlerinin Satış Usul ve Esaslarına dair 303 sayılı tebliğin “ö” bendi hükmüne göre; Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içinde yıllık işleme kapasitesi 25.000 m3 ve üzerinde orman emvali işleme tesisine sahip sektör temsilcilerine 2019 yılında alabilecekleri tahsisli ürünlerle ilgili İşletmeler bazında bilgi verildi.

 

Konuk sektör temsilcileri tahsise konu bakım, tensil ve endüstriyel plantasyon sahaları tür miktar ve mevkileriyle ilgili bilgilendirildi ve tahsis talepleri alındı.