Bir süredir yurt dışında bulunsam da ilçe ve il gündemini yakından takip etmeye çalıştım.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Haziran ayının ilk haftasında Zonguldak ve Filyos ziyaretlerini takip eden bir gazeteci olarak Ereğli'ye "müjde" sözü herkesin yüzünü güldürdü.

Açılışı gerçekleştirilen Uzun Mehmet Camisi Zonguldak'a güzellik, değer ve maneviyat kattı, emeği geçenleri kutlamak gerekiyor.

Farklı bölgelerden hatta yurt dışından gelen insanlar bile bu maneviyatın içerisinde ve çevresinde huzur buluyor.

Zonguldak'a yakıştı, Zonguldak bunu başardı.

Kdz.Ereğli'de özellikle de ilçe merkezindeki camilerimizde, mübarek Ramazan ayı, Cuma ve bayram namazlarında yoğunluk yaşanıyor.

Şehit ve kentin önde gelen isimlerinin cenazelerinde ise hem trafik hem düzensizlik hem de cemaat sorunu ile karşı karşıya kalınıyor.

Kdz.Ereğli'ye yakışan, herkesin ortak karar verdiği, hatta pek çok ilçe ve İl'e örnek olacak bir cami yapılması.

Hep ifade etmişimdir yerelde birlik ve beraberliği sağlayamazsan, sorunlarını yeterince anlatamazsan ve bu sorunların çözümü için ortak hareket edemezsen başarıyı yakalama şansı bulamazsın.

Ereğli bugüne kadar neyi başardı ki?

- Hükümet konağı belediyenin tahsis ettiği yerde.

- İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kepez yolunda kirada, bir bölümü Gülüç Beldesi'ndeki karakola kaydırıldı.

- Tapu ve Kadastro Müdürlüğü kirada.

- Belediye hizmet binası pazarcılar için ayarlanan binada hizmet veriyor.

- Ağız ve Diş Sağlığı kirada, ki doğalgaz yok, personel elektrikli soba ile ısınıyor, yıllık 300 bin liraya yakın devletin kasasından para çıkıyor. Ödenen elektrik faturasını da siz düşünün. (Ağız ve Diş Sağlığı binasının yapımı için projesi hazır, Ereğli Devlet Hastanesi'nin hemen alt bölümüne yapılacağı açıklandı ama proje rafta toz topluyor. 9 Yıldır her yıl 300 bin liraya yakın para ödeniyor.)

- Çevre yolu yok, trafiğin durumu ortada, park sorunu aldı başını gidiyor.

- Zonguldak'a gidip gelenler bile Gülüç güzergahını, harika bir akıllı kavşağımızı, Kepez yolunu kullanıyor.

- Eğitim Kampüsü Projesi'nin temelleri aylar geçti üzerinden hala atılamadı.

- Yine Allah razı olsun ilçemizdeki hayır severlerimizden onların çabaları ile okul, konferans salonu gibi yerler yapılıyor.

- Ereğli-Devrek karayolu projesinde kaç tane bakan, milletvekili, vali, kaymakam, siyasetçi geçti. "Aşk dediğin Ereğli-Devrek karayolu gibi olmalı hiç bitmemeli" dediler sanırım ondan!..

- Çaylıoğlu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yine hastaneye geliş ve gidişlerinde karşılaştıkları sorun.

- Devletimizin yaptığı 5 yıldızlı otel konforunda Ereğli Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji doktorları var ancak ilçede özel hastanenin yaptığı anjiyoyu bile yapamıyor.

- Hastane Ömerli'ye taşındıktan sonra çarşı merkezinden Kandilli'ye kadar olan bölgenin insanları Ereğli Devlet Hastanesi'ne ulaşabilmek için çile çekiyor.

- Kırmacı'ya Butik Hastane yapılacaktı, yeri tamamdı, 2016 yılında yapımına başlanacaktı, o da kaldı.

- Oysa bu butik hastane yapılsaydı mevcut hastanenin yoğunluğu da azalacak vatandaşlar daha kısa bir sürede tedavi imkanına ulaşabilecek, özel hastanelere mahkum olmayacaktı.

- Ağır sanayinin bulunduğu kentte yanık ünitesini bile oluşturamadık.

- TOKİ, emeklileri uygun imkanlarla ev sahibi yapacaktı, kur'a çekimi yapıldı, listeye girenler paralarını ödedi, sonra bizim beceriksiz yöneticiler yüzünden o ödedikleri para hesaplarına yeniden geri ödendi.

- Emeklimizi bile uygun fiyatlarla ev sahibi yapamadık, yüzümüze gözümüze bulaştırdık.

- Beldelerde ve köylerdeki sorunlar ortada...

Sonuçta Ereğli başarısız, insanı huzursuz, mutsuz, devlet yatırımlarını daha modern, sağlıklı ortamlarda alamıyor.

Sorunu yukarılarda aramak yerine belki artık Ereğli'nin kendi içerisinde araması gerekiyor.

Ereğli birlik ve bütünlüğü sağlayamıyor/sağlatmıyorlar.

Bölünmeler, tartışmalar, kavgalar, çekişmeler, koltuk merakı, entrikalar, dedikodular, hırslar gelecekte çocuklarımıza bırakabileceğimiz hizmetlerin ve modern kentin önüne geçiyor.

Bu bölgenin insanı yıllardır mağdur.

Sosyal medya ve fotoğraf çektirme hastalığından kurtulamadık ki bizim yereldeki yöneticilerimiz çalışsın. Onlar çalışmayı sosyal medyada boy boy fotoğraf vererek yaptıklarını sanıyorlar. Çalışmak hizmetle, yaptıklarınla, kazandırdıklarınla olur.

Milletvekillerimiz, siyasiler, il ve ilçe yöneticilerimiz var, Ereğli'nin bu durumunu, eksikliklerini gördüklerinde gerçekten hiç vicdanları sızlamıyor mu?

Ereğli halkı bunu hiç ama hiç hak etmiyor.

Huzur ve maneviyatın adresi caminin ilçeye kazandırılması için bile bir araya gelinip ortak bir çözüm noktası bulunamıyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük. AK Parti iktidarında yapılan projeler, kazandırılanlar ortada. Başka ilçelere veya beldelere gittiğinizde kazandırılan projeleri gördüğünüzde içi gidiyor insanın, bizde neden yok?

Kavga, gürültü, patırtı, bölünme, kutuplaşma, gizli ve bazı kirli ilişkiler, bağlantılar, yalanlar, suçlamalar, ahbap çavuş laklaklarının yerini artık doğrular, Ereğli menfaati, saygı, birlikte çalışabilme ve hizmeti nasıl getirebilirizi hayata geçirmek olmalıdır.

El ve güç birliği yapılsın, hep birlikte Ankara'ya defalarca gidilsin, ilgili bakanlıklara, ilgili birimlere, devletin üst kademelerine kol kola girerek anlatılsın.

Artık kazanan Kdz.Ereğli olsun.

Artık kazanan 81 İl'den yaşayan insanımızın olduğu Kdz.Ereğli olsun.

(Not: Hep iddia etmişimdir, Ankara'dan bir yetkili buraya gelsin, 3-4 gün kimseye haber vermeden vatandaşın içerisinde dolaşsın, gezsin, Ereğli'yi görsün, yapılanları ve yapılamayanları incelesin, şaşırır kalır. Ereğli'deki pek çok kişinin de şuan oturduğu koltukta kalacağını sanmıyorum.)