Terminal Taksi Durağı şoförleri, terminal bünyesinde bulunan seyahat firmalarının servislerini eleştirdi.
Servisler yüzünden ekmek kapılarının kapandığını öne süren Terminal Taksi şoförlerinden Serkan Hamut şunları kaydetti:
"Terminaldeki seyahat firmalarının servis araçları yasal olmamasına rağmen şehir içine servis yapıyorlar. Neredeyse bütün firmalar buraya birer araç koydu. Servisçiliği de tam olarak yapmıyorlar. Seyahatten dönen vatandaşları mahallelere değil, terminalden alıp evlerine oldukça uzak noktalarda indiriyorlar. Yolcuların evlere kadar götürülmesine karşı değiliz. Otobüs Ereğli'den veya İstanbul'dan geliyor, yolcuyu burada indirmiyor da şehir merkezinde indiriyor. O zaman terminalin burada olmasının ne anlamı var ki? Eğer servis yapılacaksa, bu hizmet ev ev, mahalle mahalle yapılsın. Yapılmayacaksa da hiç yapılmasın.
Biz taksiciler olarak mağdur durumda kalıyoruz. Önceden günde 6-7 işe çıkıyorduk. Bu şekilde ancak günde bir işe çıkıyoruz. Yetkililere ne kadar söylesek de hiçbiri bizimle ilgilenmiyor. Yetkililere otobüsün şehir merkezine kadar indiğini söylüyoruz, 'biz görmüyoruz, yapabileceğimiz bir şey yok' diyorlar. Nasıl görmezler, anlamıyoruz. Görmek istemiyorlarsa o ayrı konu! Bizim isteğimiz servislerin kaldırılması. Bütün firmalar imza verdi, 'biz istemiyoruz' diye. Bir tek firma imza vermedi. O firma yüzünden diğer firmalar da kaldırmıyor.
Onlar da kaldırsa diğer firmalar servisleri iptal edecek. Yetkililerden yardım bekliyoruz, onların elinde olan bir şey bu. Günde çıkacağımız yedi iş bize yeter.
Bağ-Kur'umuzu ve ev kiramızı ödeyeceğiz o kadar, başka bir beklentimiz yok. Durağımız zaten 40 araba ile çalışıyor. 20 araba bir gün, 20 araba diğer gün çalışıyor.  Bu şekilde de çok zor oluyor. Hepimiz aile geçindiriyoruz. Gereken ne ise yetkililer onu yapsınlar."