AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, ilçede bir barakada öldürülen taksi şoförü Murat Erdoğan’ın çalıştığı taksi durağını ziyaret etti. Candan beraberindeki Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri ile ziyaret ettiği Pazar takside şoför esnafı ile bir süre görüştü başsağlığı diledi. Meydana gelen olaydan duyduğu üzüntüyü ifade eden Candan, “Yaşanan olay bizleri son derece üzdü. Ailesine yakınlarına çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Durak Başkanı Hakan Polat’da olayın şokunu üzerlerinden hala atamadıklarını belirterek Milletvekili Candan’a ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

OLAY

Yakınlarının Murat Erdoğan’dan (29) iki gündür haber alamadığını bildirmesi üzerine harekete geçen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekipleri, Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki baraka ve çevresinde arama yapmış, aramada barakada Erdoğan'ın, yakınındaki ormanlık alanda da maktulün kız arkadaşı olduğu iddia edilen Gizem Tunç'un (21) cesedi bulunmuştu. Olayla ilgili aranan zanlı Deniz P, Denizli’deki askeri birliğinde gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Deniz P'nin babası Ali P. de "Delilleri karartma ve kuvvetli suç unsuru bulunduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı. Genişletilen soruşturma kapsamında, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıların ardından görev aldığı belirtilen 5 kişilik özel ekip ilçeye gelerek çalışma başlatmıştı