Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü tarafından Halk Otobüsleri sürücü ve muavinlerinden sonra taksi sahibi ve sürücülerine de seminer verildi. Verilen seminerde yapılan yanlışlarla ilgili taksicilerin daha dikkatli olmaları istendi.

Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilerin rahat ve güvenli olarak okullarına gitmeleri açısından başlattığı uygulamalara devam ediliyor. Geçtiğimiz gün Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda Halk Otobüsleri sahibi ve çalışanlarına verilen seminer sonrasında bugünde ilçede görev yapan taksi çalışanlarına seminer verildi. Seminerin açılışında bir konuşma yapan Ereğli İlçe emniyet Müdürü Erkan Tektaş, sürücülere yapılan seminerle ilgili bilgiler verdi. Tektaş konuşmasında "Ereğli' de eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte toplu taşıma hizmeti veren sizlerle bir araya gelip, çalışmalarınızda daha verimli olabilmeniz için fikir alış verişinde bulunmak istedik. Bu nedenle de katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
Tektaş'ın konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği personellerinden Polis Memuru Ömer Andaş, taksi esnafının uyması ve uygulaması gereken kurallar hakkında detaylı bilgiler aktardı.
EMNİYET KEMERİ KONUSUNDA YOLCULARI UYARIN
İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği personellerinden Polis Memuru Ömer Andaş, taksi sahiplerini yolcularını emniyet kemerlerini taktırmalarını istedi. Andaş "Yapılan uygulamalarda dikkat ettiğimiz en büyük hususlardan bir tanesi, yolcuların emniyet kemerlerini takmamaları. Bu konuda sizlere büyük sorumluluk düşüyor. Sizler eğitici olarak yolcularınızı mutlaka ama mutlaka emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarmalısınız" dedi.
Taksi sürücülerinin kılık ve kıyafetlerine de dikkat etmelerini isteyen Andaş, yakın zamanda taksi duraklarında da uygulama yapacaklarını söyledi. Taksiciler arasında araçlarının camlarının film olanlarının çok olduğuna dikkat çeken Andaş "Araçlarında yüksek ses tesisatı ve camları film olan birçok sürücü var. Bunlarla ilgili olarak yakın zamanda Şoförler Odası ve Taksiciler Derneği başkanı başta olmak üzere görevli personellerle taksi duraklarında uygulama yapacağız. Yüksek ses tesisatı olan araçlar trafikte teyplerinin sesini açarak geziyorlar. Ayrıca, sizler hız kurallarına uyacaksınız ki başkalarına örnek olmalısınız.  Ama bazı taksici arkadaşlarımız hız sınırı 50 olan yolda doksan kilometre hız ile gidiyorlar. Bu konulara dikkat etmenizi ve uyarmanızı istiyoruz. Gerekirse kendi içinizde uyguladığınız ceza işlemlerini uygulamanızı istiyoruz" dedi.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ve Ereğli Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek'te katıldı.