Zonguldak'ta 200 civarında ticari taksi, Karakum'da bulunan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde toplanarak, şehirlerarası otobüs firmalarının getirdikleri yolcuları usulsüz taşıyan servisler ile market servislerinden dertli olduklarını söyleyerek, kontak kapattılar.
Konuyla ilgi bir açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, taksicilerin market ve terminalde bulunan servislerinden dertli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"SERVİSLER USULSÜZ ÇALIŞIYOR"
"Bir önceki Belediye Başkanımız Secaattin Gonca ve şimdiki Belediye Başkanımız İsmail Eşref, bizim sorunlarımızı biliyorlar. Taksici ve minibüs esnafımızın sıkıntıları var. Market servisleri ve terminalde usulsüz olarak çalışan servislerden dertliyiz. Biz onlara 'çalışmasınlar, yapmasınlar' demiyoruz. Bu servisler ne Odamıza, ne de emniyete kayıtlı değiller, evrakları yok. Bu evrakları yerine getirsinler, çalışsınlar, bunlar evraksız çalışıyorlar. Bu sorunlar 4 senedir devam ediyor. Ben gerekli yerlere başvurdum, ama hala bir sonuç alamadık. Üyelerime ezik duruma düşüyorum. Zonguldak'ta pek çok konu gibi taksicilerin sorunları da ötelenmeye çalışılıyor. Hangi taksi durağına giderseniz gidin 5 TL'ye yolcu taşıyorlar. Bu 5 TL ile çalışanın maaşını mı versin, yoksa vergisini mi ödesin? Bu konun bir an önce çözülmesi lazım, yoksa tepkimizi başka türlü yapacağız. Belediye halk otobüsü ihalesi bile şartlara uygun yapılmadı. Bu konuyla ilgili ise ilerleyen günlerde açıklama yapacağım. Korsan taksi ise, Türkiye de olduğu gibi ilimizde de var. Bu sıkıntılar umarım yakın zamanda düzelir."
Taksici esnafı adına konuşma yapan Terminal Taksi Durağı Başkanı Serkan Hamut ise şunları söyledi:
"BU SERVİSLER ÜCRETSİZ DEĞİL,
FİYATLARA YANSITIYORLAR"
"Taksiciler olarak bizim sorunumuz eksik belgeyle çalışan otobüs ve market servisleridir. Bu servisler başta 520 adet taksi olarak bizi, dolmuş ve bakkal esnafını da etkilemektedir. Bu otobüs ve market servisleri, her ne kadar ücretsiz olsa da, bu fiyatları bilete ve ürün fiyatlarına yansıtıyorlar.
Servislerle ilgili gerek şahsımız, gerekse Oda Başkanımız Köksal Osman Bahar, belediyeye ve Valiliğe defalarca başvuruda bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Biz taksiciler olarak fiyatlarımızı 4 yıldan beri sabit tutuyoruz, sırf müşteriye hizmet verebilmek için.
Zonguldak halkına en iyi şekilde hizmet vermeye hazırız.
Zonguldak halkının servise ihtiyacı yok, biz en uygun şekilde taşımaya hazırız. Yetkililerden, özellikle Belediye Başkanımız İsmail Eşref ve Meclis üyelerini bu soruna bir çözüm bulmaları için göreve davet ediyoruz." Daha sonra 200 kadar taksici, şehir merkezini dolaşıp belediyenin önüne gelerek klakson çalarak tur attılar.