Terminal Taksi'de çalışan 43 taksi şoförü, şehirlerarası otobüs firmalarının getirdikleri yolcuların şehir merkezine ulaşmaları için kullandıkları servis araçlarının "Servis aracı toplu taşıma izin belgesi ve güzergah izin belgesi" olmadığını iddia ederek, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar ile birlikte basın açıklaması düzenlediler.
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, konuşmasında şunları söyledi;
"BU SERVİSLERİN TEK BİR BELGESİ DAHİ YOK"
"Taksici arkadaşlarımız, bu servislerden uzun zamandır dertli. Bu servislerin herhangi bir belgeleri yok. Bu servisler, yolcu çekebilmeleri için ellerinde, 'Servis aracı toplu taşıma izin belgesi ve güzergah izin belgesi' olmaları gerekli. Terminal Müdürü niye göz yumuyor? Niye giriş-çıkış veriyor? Bu servisler odamıza dahi kayıtlı değil, bunu firma sahiplerinin düşünmesi lazım. Belediye Başkanımız ile görüştüm ve Başkan'dan aldığım sözleri taksici arkadaşlarıma söyledim, ama onlar da ikna olmadılar. Artık beldelere dahi servis gönderiyor firmalar. Niye yolcunun az olduğu yerlere servis göndermiyorlar? Zaten bu servislerin taşıdığı yolcuların biletlerine ücretini yansıtıyorlar. Yolcular ise 'bedava gidiyoruz' zannediyor. Terminal Taksi'de çalışan 43 taksi şoförümüz var. Bu konunun biran önce düzeltilmesinin istiyoruz. Şoför esnafımız zor durumda, bu servis konusu düzeltilmediği takdirde eylemlerimizi geniş kapsamlı yapacağız. Bu eylemler, yol kapatmaya kadar gidecek."
Terminal Taksi Başkanı Serkan Hamut ise, şöyle konuştu:
"BU SERVİS İŞİNE GÖZ YUMAN TERMİNAL MÜDÜRÜ'DÜR"
"Biz bu sıkıntıyı 10 yıldır çekiyoruz. Bu çalışan servislerin, 'servis aracı toplu taşıma izin belgesi ve güzergah izin belgeleri' yok. Durakta 43 taksi çalışıyor.
Servis olayı olduktan sonra iş yapamaz duruma geldik. Artık bir gün 22 ve bir gün ise 21 taksi çalışıyor. Bizim ekmeğimizle uğraşıyorlar. Biz evlerimize ekmek götürme derdindeyiz. Ama bu servis olayı düzelmediği takdirde büyük eylemler yapacağız. Bu servislere göz yuman Terminal Müdürü'dür.
Bu durum düzelmediği takdirde yol kapatma, araçlarımızın anahtarlarını belediyenin önüne bırakma gibi eylemler yapacağız."