Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongreye Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Çilek Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Çetin Çimen'in yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun'un divan başkanlığını yaptığı kongrede konuşan mevcut başkan Yücel Oktay, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, "adam gibi adam" olarak değerlendirdiği şoförleri uyararak müşterilerin her zaman haklı olduğunu hatırlattı.

İki adaylı genel kurulda mevcut Başkan Yücel Oktay 71 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken Turan Özcan ise 41 oyda kaldı.

Dernek Başkanı Yücel Oktay, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başta olmak üzere genel kurula katılarak katkı sağlayan kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ederek, "Şoför esnafı olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirme gayretindeyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

 (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)