Kozlu ilçesinde taksiciler, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi önündeki duraklarının kaldırılması nedeniyle eylem yaptı.

Yaklaşık 120 taksi şoförü, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi önüne gelerek duraklarının İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda 2000'de kendilerine tahsis edilmesine karşın kararın uygulanmadığı iddiasıyla bir süre slogan attı.

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, burada yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren 5 taksi durağı ile 120 taksi şoförünün yaklaşık 15 yıldır üniversite hastanesi önünde çalıştıklarını söyledi.

Bir buçuk aydır bu bölgedeki duraklarının üniversite yönetimince iptal edildiğini ancak kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini öne süren Bahar, "Hastane yönetimi tarafından bize gösterilen yerde iki aracımız duruyordu. Yaklaşık 1,5 aydan bu yana araçlarımız dışarıda kalıyor. Komisyon kararı elimizde, biz de buna istinaden hak ve hukukumuzu arıyoruz. Bizim yaptığımız şimdilik küçük bir eylem. Lütfen bu konuya bir çözüm getirilsin. Biz burada ne yol kapatma ne de hastalarımızı mağdur etme durumundayız. Türkiye'nin her yerinde hastanelerin önlerinde taksi durakları vardır. Bizim derdimiz hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

Taksiciler, eylemin ardından dağıldı. 

(AA)