Zonguldak'ın Gazipaşa Caddesi'nde taksicilik yapan Birlik Taksi Durağı esnafları, Belediye Başkanı İsmail Eşref'in kulübe sözünü tutmasını istedi.
Gazipaşa Caddesi'ndeki Birlik Taksi Durağı esnafları, seçim zamanı kulübe sözü veren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'ten sözünü tutmasını istedi. 1950'li yıllarda kurulan durağın kulübesinin olmadığını ifade eden taksici Hüseyin Arık, "Zonguldak'ta kulübesi olmayan başka bir durak yok. Belediye başkanımız bize söz verdi ve bu sözçü yerine getirmesini istiyoruz. Yetimler gibi sokaklardayız. Bir yer kiralayacağız 5 bin TL, 3 bin TL diyorlar. Başkanımızdan iki oda bir salon yer istemiyoruz. Dört kişinin oturacağı yer istiyoruz. Evden battaniye getiriyoruz" dedi.
Taksici esnaflarından İsmet Kaya ise yağmurlu havalarda sığındıkları banka altı kişi birden oturduklarını söyledi. hiç kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını ifade eden Kaya, "Yıllardır Zonguldak'a hizmet veriyoruz. Bi kulubemiz bile yok. Yağmurda zorluk çekiyoruz. Çay içecek yerimiz bile yok. Birlik Taksi olarak belediye başkanına sürekli gidiyoruz.
Bize seçim zamanında söz vermişti. Ancak hala sözünü tutmadı. Başka durakların kulübeleri var. Bu konuda çok büyük sıkıntılarımız var. Herkes yardımcı olacağını söylüyor ama kimse yardımcı olmuyor. 50'li yıllardan beri bu durak var. Başımızı sokacak bir kulübe istiyoruz" diye konuştu.