Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Alaplı Şube Başkanı Kazım Uysal, emeklilere yönelik ucuz ve taksitli kömür dağıtımına başladıklarını söyledi.

Bazı emeklilerin derneğe gelerek icralık olduklarını ve kendilerinden bunun için ne yapacaklarına dair sorular sorduğunu kaydeden Uysal, emeklilere böyle durumlarda doğru tercih yapmalarını önerdiklerini söyledi.
Dernek olarak Bağkur'dan emekli olanlara da kömür yazılımına başladıklarını belirten Uusal, şöyle konuştu:
Bu yılda kömür yazılımına başlanmış olup kış gelmeden ihtiyaçlarınızı temin etme konusunda Kandilli kömürü bizzat Kandilli' den evinize kadar dernek yöneticileri tarafından getirilmekte son bir kaç aydır bazı emeklilerimiz derneğe gelerek icralık olduklarını, bunun için ne yapacaklarını sormakta olup yüzlerce lira icra masrafıyla karşılaşmaktadırlar. Böyle bir durumla karşılaşmamak için tercihlerinizi doğru yapmayı önermekten başka yapacak bir şey yok. Tüm İşçi Emeklileri Derneği olarak hiçbir zaman böyle bir olayla karşılaşmanız mümkün değildir. Çünkü Alaplı şubesi olarak çok titiz davranmakta ayrıca Ankara'daki genel merkezimizde çok yakından takip etmekte olup Türkiye çapında 50'den fazla şubemizle birlikte emeklilerimize hizmet etmekteyiz. Ayrıca bu illerde üyelerimizin bir sorunu olduğunda şubemiz yardımcı olmakta Ankara'da bulunan misafirhanemizden üyelerimiz faydalanmaktadır. Yine genel merkezdeki avukatlarımız şubelerin avukatları vasıtasıyla sorunlara yardımcı olunmakta, intibak yasası ve diğer haklarımız genel merkezce takip edilmekte olup değerli emekli kardeşlerimizin katkılarıyla daha da güçlenip haklarımızı korumaya çalışmaktır. Bunun yanı sıra derneğimiz hafta içi her gün açık olup sorunları tartışıp yukarıya iletmek için bekliyoruz. Bağ-Kur'dan emekli olanlara da kömür yazılımı başlamış olup dernek salonunda kitap, gazete okuyup televizyonlarda takip edip daha sağlıklı ortamlar hazırlamak için tüm emeklilerimizin desteklerini bekliyoruz. Kömür yazılımları devam etmektedir.