Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Memur-Sen Zonguldak Temsilciliğinin düzenlediği bir söyleşiye katıldı. Çaycuma Belediyesinin hizmetlerini ve belediyecilik anlayışını anlatan Kantarcı, salondan Zonguldak Belediyesi üzerine gelen bir soruyu “Ben buraya Çaycuma Belediyesini anlatmaya geldim. Bu nedenle bu konuya girmem” diyerek yanıtlarken, Çaycuma Belediyesinin, dönem sonuna kadar, ilçedeki 83 köyün tamamına çocuk parkı  yapacağını açıkladı. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu konferans salonunda yapılan söyleşiyi Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Memur-Sen Çaycuma İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Memur-Sen’e bağlı çeşitli şubelerin başkan, yönetici ve üyelerinin yanı sıra, Memur-Sen üyesi bir grup Çaycuma Belediyesi çalışanı da izledi.

 

KENT OTOMOBİLLERİN DEĞİL YAYALARINDIR

Çaycuma’yı insan odaklı bir bakış ve yaya öncelikli yaklaşımlarla yeniden imar ettiklerini söyleyen Kantarcı, bir yandan birçok yatırımı yaparken, diğer yandan da mali yapısı en düzgün belediyelerden birini ortaya çıkardıklarını söyledi. Göreve başlarken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in “Kent otomobillerin değil yayalarındır”, Kentler evlerde yaşanan değil sokaklarda yaşanılan yerlerdir” sözlerini kendine şiar edindiğini söyleyen Kantarcı, ekip arkadaşlarıyla birlikte tüm düzenlemeleri buna uygun olarak yaptıklarını ve Çaycuma’nın coğrafi imkanlarından da yararlanarak muvaffak olduklarını dile getirdi. Kantarcı, sunumunda, Zonguldak’ın ekonomik sosyal gelişimi için geliştirdiği önerileri de sıralarken, “Ulaşım çok önemli. Bizim bölgeciliği de ortadan kaldırmak için, her şeyden evvel birbirimize daha rahat ulaşabilmemiz, bağlantılarımızı geliştirmemiz lazım. Ereğli’den başlayıp, Filyos Vadisi’nde biten bir metro hattı neden olmasın? Çaycuma Zonguldak arası neden 15 dakikaya düşmesin? Ben 1975 yılında Zonguldak Bartın karayolu inşaatında staj yaptım. Bu inşaat hâlâ sürüyor” dedi.

 

“İLÇEDEKİ 83 KÖYÜN TAMAMINA ÇOCUK BAHÇESİ YAPACAĞIZ”

Sunumum ardından söyleşi soru cevaplarla sürdü. Salondan gelen bir soru üzerine köylere de hizmet getirmek istediğini söyleyen Kantarcı, “Ben eşitliğe inanıyorum. Bit köye bir hizmet yaptıysam, diğer köye de aynısını yapmam lazım. Çaycuma’da Muhtarlar Birliği ile bir çalışma yaptık. Köylerin en çok çocuk bahçesi talebi olduğu ortaya çıktı. Bir tane köyümüzde çocuk bahçesi yok. Köylerde ne yazık ki müsait yerler de yok. En uygun yerler okul bahçeleri. Görev sürem içerisinde Çaycuma Belediyesi ilçemizdeki 83 köyün tamamına çocuk bahçesi yapacak” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN BİR TALEBİM YOK”

Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için de gelen soruya yanıt veren Kantarcı, “Ben siyasi bir figür değilim. İlçem için bir görev teklif edildi. Vicdani bir görevi yerine getirmek için kabul ettim. Bu süre içinde güzel şeyler de yaptık. Önümüzdeki dönem için de bir talebim, beklentim yok. Şayet bana bir görev verilirse, bunu zamana ve şartlara bakarak hep beraber değerlendirebiliriz. Hazırlıkları iyi yapılmış büyükşehir uygulaması, Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için bir fırsat verebilir. Son 4 ayda adaylığı açıklanan birinin bunu başarması mümkün değil. Siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum. Bu konuda herkesin çok iyi bir hazırlık yapması lazım” dedi.

 

MUHALEFET BELEDİYELERİNE ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILIYOR

Salondan “Zonguldak Belediyesi bir iş yaptığı zaman belediye yapmış oluyor, yapamadığı zaman hükümet engellemiş oluyor. Siz buna katılıyor musunuz” şeklindeki soruya, “Ben buraya Çaycuma Belediyesi ve şahsımla ilgili soruları yanıtlamaya geldim. Diğer meselelere karışmam” diyen Kantarcı, “Çaycuma için soruyorsanız cevaplayayım, hizmet üretememenin bahanesi olmaz. Hükümetle olan ilişkilerde de üzülerek ifade ediyorum ki, muhalefet belediyelerine çok büyük haksızlık yapılıyor. Değil devletin imkanlarından faydalanmak, normal görevlerimizi yapmamız bile maalesef engelleniyor” diye yanıt verdi. Etkinlik Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar’ın Başkan Kantarcı’ya günün anısına bir tablo sunması ve ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.