Alaplı ilçesine "nitelikli okul" kapsamında bulunan Fen Lisesinin açılması için başlatılan girişimlerin olumlu sonuç verdiği bildirildi.

Alaplı İlçesine, 2004 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından 24 derslikli olarak yaptırılan Anadolu Öğretmen Okulunun İlçede Borsa İstanbul ya da kısa adıyla BİST Fen Lisesine çevrilmesi amacıyla Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik nezdinde başlayan girişimlerin son aşamaya geldiği öğrenildi.

 İlçede siyasiler, Milli Eğitim camiası, yerel basın ve sivil toplum kuruluşlarının ilçeye  nitelikli okul açılmasına  yönelik ortak bir tavır sergilemesi  sonrasında Ankara Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün, Alaplı İMKB Anadolu Lisesinin, Fen Lisesine dönüştürülmesi talebini kabul ettiği ifade edildi.

Alaplı'da nitelikli okulda eğitim görmenin hayalini kuran yaklaşık 400 öğrenci, bu sayede çevre il ve ilçelere gitmekten kurtulacak.

Borsa İstanbul ya da kısa adıyla BİST Fen Lisesi olarak adlandırılacak olan Nitelikli okulun onayının 2 hafta içinde gelmesi bekleniyor.