2008 yılında ihracatta yaptığı atılım ile İSO'nun ilk 500 listesinde 209 sırasında yer alma başarısını gösteren Özdemir Boru Profil'in sahibi Fevzi Özdemir, 2009'dan hiç umutlu değil.

İŞÇİ BABA DİYOR: Ekonomik krizin ihracat yapılan ülkelerde de yara açtığını ve bu nedenle talep konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Özdemir, şirketinin listede yer almasının gururunu ifade ederken "İşçi çıkarmadık ve işçilerimizin haklarını verdik. Ereğli'nin ismini Çınar Boru ile birlikte duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.


YOLSUZ SANAYİ: Özdemir'in tek istediği ise yol. Bölücek grup yolu yönündeki sanayi tesislerinin ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirirken de "Avrupa da her türlü destek veriliyor sanayiciye. Biz ise her şeyi kendimiz yapıyoruz. Yolumuz çok kötü. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık daha önce yapıyordu yolumuzu. Ama belediyede sıkıntıdaymış. Ne yapacağız ki?" sözleriyle  konuştu.

LİMAN TALEBİ: Tat Metal, Çınar Boru, Ümran Boru, MMZ Onur ile birlikte beş firma olarak liman yapmaya hazır olduklarını dile getiren Özdemir, "Erdemir tabi ki 'önce can' diyor ve limanı öncelikle kendi işinde kullanıyor. Biz limanı kullanamadığımız da demeraj ödüyoruz ve bu da maliyeti artırıyor. Ereğli'ye çok acil bir liman yapılması gerekiyor" diyerek sanayicilerin ortak bir derdini seslendirdi.

Kdz. Ereğlili sanayicilerden Özdemir Boru ve Profil Şirketinin sahibi Fevzi Özdemir'e İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ilk 500 sanayici sıralamasında yer almasıyla ilgili düşüncelerini sorduk. Özdemir Boru Profil Sahibi işadamı Özdemir, her başarının coşkusundaki duygularını anlattı ve hem de bir sanayici olarak beklentilerini dile getirdi.


2008 YILINDA

İSO'nun ihracat satışlarındaki ilk 500 firma arasında sıralamada 209 sırada yer alan Özdemir Boru Profil 2008 yılı değerlendirmesi olarak bu başarıyı; işleyerek ürettiği 80 bin ton çeliğin 65.5 bin tonunu ihraç edip ülkeye 66 milyon dolar döviz kazandırarak elde etti.

2007 YILINDA

2007 yılında 85 bin top çelik işleme üretiminin 48 bin tonunu ihraç edip 31 milyon dolar döviz  kazandıran Özdemir Boru Profil'in ihraç ülkeleri arasında başta İngiltere geliyor.

CIRODA DA LİSTEDE

Almanya, Yunanistan, Romanya, Hollanda, Belçika, Angola gibi ülkelere ülkelere ürettiği boru ve profili satan Özdemir Boru, ihracatın dışında, 185 kişilik çalışanı ve123 milyon TL'lik  cirosu ile de İSO'nun ilk 500 sanayici arasında  439. sırada yer alıyor.

2009'dan UMUTSUZ

İhracatta yüzde yüzlük bir döviz girdisi sağlamanın coşkusunu yaşadığını ifade eden Özdemir "Ereğli'nin ismini Çınar Boru ile birlikte duyurmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ereğli adına kıvanç duyuyorum. Sevinçliyim, gururluyum.
Biz hiç işçi çıkarmadık. Biz ayrıca işçilerimiz bütün sosyal haklarını da verdik. İşçimizi mağdur etmeden çalışmaktan dolayı da çok memnunum. İşçi bize 'Baba' diye hitap ediyor. 2009 yılında ise hedefimiz yok. Bilmiyoruz ki ne olacak? Kriz geldi. Kriz bizim ihracat yaptığımız ülkelerdeki şirketlere de vurdu ve yara aldılar. Bu nedenle talep gelmiyor. Talep yok ki! Fiatlar bir kıpırdadı ama üretim yapan büyük şirketler bile piyasa koşullarının ne olacağını bilmiyorlar. Daha önceki yıl biliyorsunuz ki 500 dolar olan fiyatlar bir anda bin doların üzerine bir çıktı ve inişi de bu kez eski fiyatların altında olunca bir çok kurum battı veya yara aldı. 2009 yılı bilançoları açıklansın şu anda açıklanan ilk 500 listesi darmadağın olacak. Kim girer listeye bilemiyorum. Turizm olabilir belki ama sanayiciler olamaz" sözleriyle görüşlerini ifade etti. KRİZ 2010'un

YARISINDA BİTER

Krizden etkilenen ülkelerin aldıkları tedbirlerin ekonomiye yansımasının ise ancak önümüzdeki yılın haziran ayında olacağına dikkat çeken Özdemir şunları söyledi:
"Her sektör işçi çıkarıyor. Kriz bütün sektörleri etkiledi. Kriz olan ülkelerde batan bankalarla ve 3 trilyon dolar gibi önlemlerle ekonomiye müdahale edilmesiyle düzen sağlanabiliyor. Krizler sık sık gelmez. Bu alınan tedbirler ile ekonomi 2010 yılının haziran ayından itibaren tam işlevine kavuşur. Bir beş yıl kriz geleceğini sanmıyorum. Ama bizim sektör ne olur bilemem."

LİMAN TALEBİ

Kdz. Ereğli'nin sadece Erdemir'in limanından ihracat-ithalat yapabildiğini söyleyen Fevzi Özdemir "Çok acil liman yapılması gerekiyor Ereğli'ye. Şu anda Erdemir'in eline düştük. Erdemir'de haklı olarak 'önce can' diyor ve
kendi işlerine bakıyor. Limana gemiyi sokamadığımızda çok büyük demerajlar ödüyoruz. Bu nedenle sanayiciler olarak liman talebimiz var. Bizim şirket; Tat Metal, Çınar Boru, Ümran Boru, MMZ Onur ile birlikte beş firma biz bu limanı yapmaya da hazırız. Yönetenlere de taleplerimizi defalarca ilettik" dedi.

YAZ  GAZETECİ YOLUMUZ YOK

Avrupa'da fabrika kuracak sanayiciye, arsa, teşvik, vergi indirimi başta olmak üzere bir çok destek verildiğini ve bu konuda ülkemizde ise sanayicilere bir şey verilmediğini belirten Özdemir Bölücek grup yoluyla ilgili şikayetlerini anlatırken şöyle dedi: “Biz sadece yol istiyoruz. Bölücek yolunu gidin bir bakın. Biz sanayiyiz ama yolumuz yok. Bizim yolumuzu yapıversinler. Yolumuz çok kötü. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık daha önce yapıyordu yolumuzu. Ama belediyede sıkıntıdaymış. Ne yapacağız ki?" Ki o yol üzerinde kaç tane köy var."