Kdz.Ereğli'ye Balı Mahallesi'nde yaşayan 9 yaşında ve 140 kilo ağırlığındaki obezite hastası Taha Soysal hayatını kaybetti. Küçük Taha ailesi tarafından yatağında ölü bulundu. Solunum yetmezliği sebebi ile öldüğü belirlenen Taha, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nermin İsmail Soysal çiftinin ilk çocuğu olan Taha, 2 yaşından bu yana aldığı kilolar nedeni ile yürümekte bile zorlanıyordu. Aralık ayında 100 kilo ağırlığına ulaşan küçük Taha, 6 ay içerisinde 40 kilo birden aldı. Bugün ise ailesi tarafından yatağında ölü bulundu. Kola, bisküvi ve dondurmayı çok seven Taha Soysal’ın son zamanlarda yemek yemeği kestiği, ancak aşırı derecede kola içtiği belirtildi.

Son ay yemek yememesine rağmen 100 kilodan 140 kiloya ulaştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Taha Soysal, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Dün akşam saatlerinde evlerinde uyumak için yatağına yatan Taha Soysal, sabah saatlerinde annesinin kendisini kaldırmak için uğraşlarına cevap vermemesi üzerine ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük Taha hayata döndürülemedi.

Baba İsmail Soysal, oğlunun küçük yaştan itibaren kilo sorunu olduğunu anlatarak, "Ancak son 3 ayda yemeği oldukça azalttı. 1 haftadır ise neredeyse hiçbir şey yemedi. Daha önce yemek vermediğimiz zaman kendisine zarar veriyordu. Fakat aşırı derecede kola tüketiyordu. Buna rağmen son altı ay içerisinde 40 kilo aldı. En son dinlenmek için yattığında bir süre sesi hiç çıkmayınca durumdan şüphelendik. Hareketsiz yatıyordu. Oğlumuzu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.” dedi.

Ailesi tarafından hastane morgundan alınan Soysal’ın cenazesi, Balı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.