Zonguldak'taki her bir öğretmen için fidan dikildiği bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çaycuma'ya bağlı Kahvecioğlu Köyü'nde oluşturulan hatıra ormanına 6 bin adet fidan dikildi.



Verilen bilgiler şu şekilde:

"Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İşletme Müdürü Esat Topuz, Çaycuma İlçe Milli Eğitim ve Tarım Müdürleri, Çaycuma İlçe Ziraat Odası Başkanı, öğretmenler ve orman teşkilatı personeli katıldı. Fidan dikilecek saha hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel “80 dekarlık bir alana 6 bin adet fidan dikeceğiz. Zonguldak ilimizde görev yapan 6.000 öğretmenimiz var. Hepsinin adına birer fidan dikiyoruz. Yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarında köylülerimizin gelirlerine katkı yapacak olan gelir getirici tür dediğimiz yöremize has kestane, ceviz, defne ve fıstık çamı gibi fidanları dikmekteyiz. Bu orman hem öğretmenlerimizin adını taşıyacak hem de bu köyde yaşayan köylülerimize katkı sağlayacak” dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de kısa bir konuşma yaparak öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değindi ve orman teşkilatına teşekkür etti. Daha sonra protokol, öğretmenler ve diğer katılımcılar hep birlikte fidanları toprakla buluşturdu"