Alaplı'da devlet millet işbirliği ile yapılan Diyaliz hastanesi 8 hastaya en son teknoloji kullanılarak hizmet veriyor.
Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Gündoğdu, , Devlet- Millet işbirliği ile yapılan Alaplı Diyaliz Hastanesi 1 Milyon Liraya mal olduğunu söyledi.
6 ay önce hasta kabulüne başladıklarını kaydeden Gündoğdu, diyaliz hastaların her türlü rahatlığı ve tedavisinde teknolojini tüm imkânlarından kullandıklarını ve yenilikleri takip ettiklerini bildirdi. Haftada 3 gün hastalara hizmet verdiklerini anlatan Gündoğdu, şunları söyledi;
2007 yılında temeli atılan diyaliz ünitesi devlet, iş adamlarımız ve vatandaşlarımızın desteği ile 1 milyon lira harcanarak 6 ay önce hasta kabulüne başladı. İlçemizde yaklaşık 45 adet diyaliz hastası bulunmakta 6 diyaliz makinesinde sabah ve öğleden sonraki seanslar olmak üzere 8 hastamız faydalanıyor. Diyaliz hastalarımızın başka bir rahatsızlığı olduğu takdirde, gerekli tüm işlemleri yaparak sevk edileceği il dışındaki hastanelere kendi imkânlarımızla göndererek takipçisi oluyoruz.
Ayrıca Ülke dışından ya da İl dışından İlçemize ziyaret gelen diyaliz hastalarına da hizmet veriyoruz. Teknolojinin en son imkanlarını hastanemizde kullanıyoruz dedi.
10 yıldır diyaliz hastası olan Metin Mudanya, İlçemizde diyaliz ünitesi açılmadan önce diğer illere diyalize girmek için saatlerce yol kat ediyorduk. Artık İlçemizde bir diyaliz hastanesi var. Hastanemizden çok memnunuz doktorların ve hemşerilerin davranışları ve ilgisi çok güzel, burada her türlü imkanlarımız var dedi.