Kdz.Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, Kurban Bayramı süresi boyunca ilçe genelinde hayvan kesimlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Hayvan pazarındaki 750 büyükbaş 900 küçükbaş hayvanın tamamına yakını satılırken belediye kontrolündeki mezbahane ve Kepez’deki kesim yerinde 65 hayvan kesildi.

 

Delihakkı mevkisine kurulan hayvan pazarında 750 büyük baş 900 küçük baş hayvanın satışa sunulduğunu ve tamamına yakınının satışının gerçekleştirildiğini belirten Bulak, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı öncesinde Delihakkı’da bulunan hayvan pazarında incelemelerde bulunduk ve hayvan sayılarını tespit ettik. Buna göre 750 büyükbaş, 900 küçükbaş hayvanın bayram gününe kadar satışının büyük oranda tamamlandığını tespit ettik. Belediyemize ait mezbahane ve Kepez’de bulunan kesim noktasında aldığımız net bilgilere göre 3’ü küçükbaş olmak üzere 65 hayvan kesimi gerçekleştirilmiştir. Kurban Bayramı süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı, belediyemiz ekipleri sağlıklı ortamlarda kurbanların kesimini gerçekleştirerek sahiplerine teslimini gerçekleştirmiştir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)