Özellikle bahar ve yaz mevsimlerinde en çok kullanılan makinaların başında tırpan geliyor. İnternet veya işportacılarda satılan tırpan motorlarının satın alınmasının  hurdalık yarattığını söyleyen Engin Arslan, ucuz malın pahalı olduğuna vurgu yaparak, tüketicileri bu konuda uyarırken, devletin de kalitesiz mal girişine engel olmasını istedi.

 

Bazı tırpan motorlarının servisliğini yapan Engin Arslan, işyerinin çevresindeki onlarca tırpan motorunu göstererek, bu makinaların kalitesizliği nedeniyle hurdaya ayrıldığını belirterek “ Bu hurdalar vatandaşın kandırıldığının ispatıdır” dedi.

 

Arslan’ın tüketicileri bilgilendiren açıklaması şöyle:

 

“Televizyon reklamıyla Çin mallarını kaliteli mal diye Avrupa malı diye satıyorlar. Vatandaş 3 gün 5 gün kullanıp atıyor böyle bizim gibi tamircilerin önüne. Biz ne yapıyoruz tabi ki kaliteli bir ürün verip müşterinin sorununu gideriyoruz ama boşa giden bir dünya para var. Çöpe giden bir dünya para var.

Devlet bu konuda Çin mallarının önünü kesmeli. Çin malının kötüsü de var iyisi de var. En azından elenmeli. Seyyar satıcı ayağa hizmet verdiği için vatandaş ister istemez alıyor. Ama sonradan tekrar döndüğü yer burası bu tamirhane.

Normal bir tırpan motoru kaliteli bir tırpan motoru 1500-2500 TL arasında. Kaliteli bir marka almak istiyorsanız. Verim almak istiyorsanız. Ben yıllık 1000 tane tırpan motoru satıyorum. Benim gibi 4-5 bayi daha var. Belki onların toplamı bizim kadar satıyordur çünkü biz servis olduğumuz için bizim satışlarımız yüksek. Vatandaş servise rağbet gösteriyor.”