Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi 12-13 Temmuz tarihlerinde Zonguldak’taki bir AVM’de tanıtım standı açtı. Standı ziyaret edenlerin yağ analizleri yapılarak diyabet riskleri hesaplandı.

BEÜ konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Vücut kompozisyonunu ölçtürmek ve dağılımları bilmek isteyenlerin analizi Biyoelektrik İmpedans Analiz sistemi ile (Bioelectrical Impedance Analysis) gerçekleştirildi. Vücuttaki yağ oranı (yağın vücut oranı % ve yağ miktarı kg olarak), yağsız kütle ağırlığı, vücut kitle indeksi, toplam vücut sıvı oranı, bazal metabolizma hızı, impedans, yaklaşık kas kütlesi, protein miktarı, iç yağlanma oranları, hücre içi ve dışı sıvı miktarları ölçüldü. Bu veriler bütün vücutta ve beş ayrı bölge için ayrı ayrı da (sağ bacak, sol bacak, sağ kol, sol kol, gövde) analiz edildi.

Diyabet riski yaş, cinsiyet, ailede diyabetik birinin varlığı, tansiyon yüksekliği, obezite varlığına göre puanlanarak elde edilen skorun 5 ve üzeri olması şeklinde hesaplandı. Standa başvuranlara bu  konuda bilgilendirmeler yapıldı. Riski yüksek olanlar ve ileri tetkik yaptırmak isteyenlerin hekimlerine veya sağlık hizmetinin ücretsiz olduğu Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezine başvurabilecekleri iletildi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu konu ile ilgili olarak; “Tanıtım standımızın açılmasında yardımlarından ötürü Zonguldak Westalife Alışveriş Merkezi yetkililerine teşekkür ederim. Vücut yağ analizlerini, diyabet riskleri ölçtürmek, ileri tetkik ve tedavilerini yaptırmak isteyenleri Obezite Ve Diyabet Uygulama Ve Araştırma Merkezimize bekliyoruz. Merkezin faaliyetlerinin yürütülmesinde desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof.Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunarım.” dedi.