Alaplı Aydınyayla Köyünde kadastro çalışmaları sırasında köylünün arazisi başkalarının üzerine kayıtlı çıkması köylüleri ayağa kaldırdı.Aydın Yayla Köyü Muhtarı Musa Şen, köyde yapılan kadastro çalışmalarının ardından 45 kişinin arsasının yerlerinin değiştiğini öne sürdü. Kadastro çalışmalarının yanlışlıklarla dolu olduğunu iddia eden Şen şöyle dedi;
 “Tapu Kadastro bağlı taşeron bir firma tarafından köyümüzde 2005 yılında kadastro çalışmaları başladı.2010 yılında çalışmalar tamamlanarak tabular köylüye dağıtıldı. Ancak birkaç vatandaşımız tekrar kadastro çalışması yaptırınca tapuların başkaları üzerinde kayıtlı çıktığını fark etti. Tapulardaki arsalar hep bir başka arsanın üzerine kaydırılmış.
Sadece bir bölgede 45 parselde, 45 kişinin tapudaki yeri kayıp durumda. Bunların mahkemesi hak araması ve yanlışlığı düzeltilmesi bile uzun ve meşakkatli bir iştir.
Biz, yapılan bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Şu anda köyümde tapu kadastro yanlış yazımı için yaklaşık 30 kişi mahkemeler ile uğraşıyor. Köyümüzün yeniden sağlıklı bir tapu kadastro çalışmasından geçirilmesini yetkili makamlardan arz ediyoruz”