Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce, Ormancılık Büro ve Şirketlerine, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Orman Sayılmayan Tapulu Taşınmazlar Üzerindeki Ağaç ve Ağaççıklardan Faydalanılması Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında yapılan tapulu kesim işlemleri konusunda eğitim verildi.

Gökçebey Fidanlık Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitime Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü, Zonguldak İşletme Müdürü, Gökçebey Fidanlık Müdürü, Müdür Yardımcıları, KDM Şefleri ile Ormancılık Bürosu ve Şirketleri katıldı.

Eğitimin sonunda konuşma yapan Bayraktaroğlu, "Orman Sayılmayan Tapulu Taşınmazlar Üzerindeki Ağaç ve Ağaççıklardan Faydalanılması Hakkında Yönetmelik" ile Ormancılık camiasına yeni bir iş alanı oluşturulduğunu anlatarak, "Özel ve tüzel kişilerin mülkiyetindeki arazilerde yer alan ağaçlarla ilgili yapılacak işlemlere dair düzenlemeye gidilerek, bürokratik işlemlerin azaltılması sağlandı. Amacımız sizlerin bilgi sahibi olmanız bu sayede etkin, hızlı bir şekilde işlerinizi yapmanız. Bilgi en büyük kuvvettir. Şube Müdürümüz tarafından gerekli bilgiler verildi. Mülkiyet konusu çok hassas bir konu. Sizler de bu konuda güçlü olursanız bizlerde o kadar güçlü oluruz. Hata yapmamak için eğitim, eğitim ile bilgimiz artar. Allah doğruluktan ayırmadan işimizi dürüstçe yapalım. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Toplantıda yönetmelik ile tapulu kesim işlemlerinde yapılan değişiklikler, Oda onaylı işlem dosyası hazırlanması, E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru işlemleri hakkında sunu yapılarak bilgilendirme yapılmış ve uygulamada karşılaşılan sorunlar hakkında karşılıklı değerlendirme yapıldı.