Kdz.Ereğli Yalı Caddesi’nde bulunan Fenerbahçe Taraftarlar Derneği’nin yanına Galatasaray Taraftarlar Derneği açılıyor.

 

 

EREĞLİ FENERBAHÇE TARAFTARLAR DERNEĞİ: Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüplerinin son dönemlerde iyice gerilen ilişkilerini Ereğli’mizde hissettirmemek için Ereğli Fenerbahçeliler Derneği yönetim kurulu olarak yoğun çabalar sarf etmekteyiz. Hal böyle iken Dernek lokalimizin hemen yanındaki binaya Ereğli Galatasaray Taraftarları Derneği’nin taşınacak olması bizlerin çabalarını boşa çıkaracak olayların olması gibi bir endişeyi taşımamıza neden olmaktadır.

 

EREĞLİ GALATASARAY TARAFTARLAR DERNEĞİ: Biz Ereğli’de sevgiyi, barışı, dostluğu simgeleyen 4 büyük takımın taraftarlarıyız ve pek çok sosyal projelerimizi birlikte hayata geçiriyoruz. Türkiye’de iki ezeli rakibi iki dostu aynı ortamda maç izlettirebilme başarısı gösteririz dedik, endişelerimiz tabi ki vardı. Biz dernek binasında alkol satışına girmedik, dernek yönetimi olarak böyle bir karar aldık ve dernek binamız alkolsüz. Alkol olayını reddettik.

 

Kdz.Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu, Yalı Caddesi’nde bulunan dernek binalarının hemen yanına Kdz.Ereğli Galatasaray Taraftarları Derneği’nin taşınacak olmasını değerlendirdi, iki kulübün gerilen ilişkilerini Kdz.Ereğli’de hissettirmemek için sarf edilen çabanın boşa çıkaracağı endişesi yaşadıklarını hatırlattı.

 

“SON DÖNEMLERDE İYİCE GERİLEN İLİŞKİLER”

1998 Yılından bu yana ilçede sosyal sorumluluk projeler uygulayan derneğin gençlerin sporu sevdirilmesi, kavga, tartışma, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar edinmelerini engellemek adına çabalar gösterdiği belirtilen açıklama şu şekilde: “Kamuoyumuzun bildiği gibi derneğimiz diğer sportif derneklerle Fenerbahçelilik ruhunu içine alacak şekilde fairplay ve dostane ilişkilerini sürdürmekte ve 2013 yılından itibaren Yalı caddesindeki lokalinde üyelerine ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına hizmet vermektedir. İki güzide kulübümüz olan Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüplerinin son dönemlerde iyice gerilen ilişkilerini Ereğli’mizde hissettirmemek için Ereğli Fenerbahçeliler Derneği yönetim kurulu olarak yoğun çabalar sarf etmekteyiz. Hal böyle iken Dernek lokalimizin hemen yanındaki binaya Ereğli Galatasaray Taraftarları Derneği’nin taşınacak olması bizlerin çabalarını boşa çıkaracak olayların olması gibi bir endişeyi taşımamıza neden olmaktadır. Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar derneği olarak bundan önce taşıdığımız sorumluluklar çerçevesinde hareket edeceğimizi bildirir, öncelikli sorumluluğun da Ereğli Galatasaray taraftarları derneğinde olduğu düşüncemizi tüm Ereğli halkı ile paylaşmak isteriz”

 

GALATASARAY CEPHESİNDEN TEPKİ

Yeni hizmet binasının açılışını Haziran ayının ilk haftasında yapmayı planladıklarını belirten Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Barış ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu açıklamaları bizleri üzmüştür, dernek lokali ile ilgili kendileri ile görüşmeye gittik. Bizlere hayırlı olsun dediler. Biz Ereğli’de sevgiyi, barışı, dostluğu simgeleyen 4 büyük takımın taraftarlarıyız ve pek çok sosyal projelerimizi birlikte hayata geçiriyoruz. Türkiye’de iki ezeli rakibi iki dostu aynı ortamda maç izlettirebilme başarısı gösteririz dedik, endişelerimiz tabi ki vardı, ‘iki taraftar grubu birbirlerine sataşır mı?’ dedik.

 

“O BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Biz yönetim olarak, ‘bunları aşmalıyız, gerekirse 16 yönetim kurulu hiçbir şekilde maçı izlemeyecek etrafa kontrol olacak, insanları bilinçlendireceğiz, o bakış açısını değiştireceğiz’ dedik. Bu olaya çok sıcak baktılar, biz elimizden geleni yaparız dediler. Biz onun güvencesi ile kira sözleşmesi imzaladık. Çok güzel gidiyordu, Fenerbahçe-Galatasaray taraftarları arasında endişe oldu, kavga çıkar mı diye?  Biz dernek binasında alkol satışına girmedik, dernek yönetimi olarak böyle bir karar aldık ve dernek binamız alkolsüz. Alkol olayını reddettik, Fenerbahçe cephesinden üzerine düşeni yapsınlar, alkol alıp da kendilerini kaybeden insanları kontrol altına tutacaklardır. Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde karşılıklı birbirlerimize gidip maç izleyelim istedik. Ultraaslanla toplantı yaptık, bizden bir sıkıntı olmaz, biz efendi efendi maçımızı izleriz dediler. Biz 4 dernek omuz omuza her zaman yürüyeceğiz, bizden sonrakiler de omuz omuza mücadele etsinler istiyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)