Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilcisi Cengiz Başaran, 89 yıl sonra Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü daha çok özlediklerini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Başaran, "Aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.
Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilcisi Cengiz Başaran yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Bağımsızlık şölenimizin 89. yılını kutluyoruz. Birileri çok şaşıracak belki ama, hiçbir 23 Nisan` da bu ölçüde coşkulu ve kararlı olmamıştık. Tarifi olanaksız bir coşku ve kararlılık bu.
Çok zor günler geçirdiğimiz doğru. Öyle zor günler ki, artık her yeni günün şafağı, yüreğimize derin çizikler atmaya gebe. Cumhuriyetimizin bağımsızlık onurundan taviz vermeyen aydınlık yüzlü kuşağı, traji-komik iftiralarla tutsak edilmekte, tutsak olma sırasını beklemekte. "Atatürkçü Avı" yaşıyoruz adeta. 89 yıl sonra dişlerimizin kenetli, gözlerimizin ateş ateş olması nedeniyle hüzünlüyüz belki ancak daha umutlu, daha coşkuluyuz. Cumhuriyet devrimlerinin ve Büyük Önder`imizin değerini daha çok anladığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bu toprakların yaşadığı en sistemli ikinci büyük ihanet süreciyle hesaplaşmanın arifesinde olmanın coşkusunu ve kararlılığını yaşıyoruz.
12 Mart ve 12 Eylül faşist darbelerinin oluşturduğu koşullar üzerinde yeşertilen işbirlikçi/gerici dikta tüm direnişimize rağmen gözü dönmüş şekilde, geçen her dakika Cumhuriyet`in yeni bir kalesini dövüyor, dövsün; bazılarını düşürüyor, düşürsün. İşbirlikçi/gerici dikta ile bu diktayı taşeron olarak kullanmak suretiyle bağımsızlık ruhumuzu teslim almaya çalışan emperyalist yapıya, 89 yıl önce yaşadıkları büyük hezimeti elbette yeniden tattıracağız.
Oynanan oyunu görüyoruz. Bağımsızlık onurumuza yapılan saldırıların nedenini anlamak için, sindirme siyasetiyle eşzamanlı olarak yürütülen ve ivme kazandırılan "Uydu Kürdistan Devleti Projesi", "Ermenistan Açılımı Projesi" örneklerine bakmak yeterli. Emperyalizmin başatlığını yapan ABD, Türk askerinin başına geçirdiği çuvalı şimdi Cumhuriyetimize ve demokrasimize geçirerek önümüzü kapatmaya çalışıyor. Enerji koridorlarına egemen olabilmek için uygulamaya koyduğu yeni projenin "1 Mart Tezkeresi" sürecinde olduğu gibi kesintiye uğratılmasını istemiyor. Kirli hedeflerine engel olarak gördüğü bağımsızlık onurumuzu, kanatları altına aldığı iflah olmaz Atatürk düşmanlarını taşeron olarak kullanarak yerle bir etmeye çalışıyor. İşte biz de bu resti görüyor ve restle karşılık veriyoruz. Ve Eğitim İş ailesi olarak 89 yıl sonra Önderimiz`i daha çok özlüyor, O`na daha çok minnet duyuyoruz. Bu duygularla aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."