Kdz.Ereğli Kent Konseyi Tarih Doğa ve Kültür Komisyonu proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.


Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Kent Konseyi'nde yapılan toplantıda Tarih Doğa ve Kültür Komisyonu, komisyonda görevli yerel araştırmacılar Recep Çetin, Gürdal Özçakır ve Taner Özbağ'ın Kdz.Ereğli tarihi ile ilgili söylemlerini dinledi.

Komisyonda görevli Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer'in sosyal paylaşım adresinden verdiği bilgiler şu şekilde:

"Kdz Ereğli tarihine ait fotoğraf kaynakları mevcut olan, Mahmut Taşdelen arkadaşımızın düşünce ve görüşleri, yapabileceği çalışmalar üzerine bilgilerine başvurulmuştur.
Tiyatro gurubunun sorumluluğu Ayhan Yavuz hocamızda olup yapacağı faaliyetleri katkıları hususunda bilgilerine baş vurulmuştur. Spor gurubumuzun sorumluluğu Bağlık Mahalle Muhtarımız ve aynı zamanda spor eğitmeni Muhsin Aydın Hocamızda olup verebileceği katkılar hususunda görüş alış verişlerinde bulunulmuştur. Kdz Ereğlimize verilecek tarihsel ve kültürel katkılar açısından gruplarımızla yaptığımız çalışmalar şevk ve heyecanı hep beraber yaşadık. Kdz. Ereğli'mizin tarihi doğası kültürünü yaşatma adına yaptığımız bu çalışmalarda arkadaşlarımızdaki istek ve heyecanın çok yüksek olduğunu görmek böyle bir ortamda bulunmak birey olarak çok büyük haz vermektedir. İnşallah Belediyemizin katkıları ile bu birikimi, halkımızla paylaşmak, Kdz Ereğlimize çok şey kazandıracaktır"