Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği sosyal etkinliklerine devam ediyor.

Daha önce konuklarına ve üyelerine Çaylıoğlu bölgesini tanıtmak için gezi düzenleyen dernek bu kez Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden ve tarihi dokusunu korumuş kenti Safranbolu'ya gezi düzenledi. Gezi programı şu şekilde gerçekleşti:
Cumartesi günü Sabah 06.30'da Kdz. Ereğli Belediyesi önünden 70 kişilik bir grup 2 otobüs ile hareket edilerek 3 saatlik bir yolculuk sonrasında Safranbolu'ya ulaşıldı. İki rehber eşliğinde ilk önce şehre 8 km uzaklıktaki Bulak Mağarası gezildi. Daha sonrasında Türkiye'nin tek cam terası olan Kristal Terasta yerden 80 metre yükseklikte kanyonun muhteşem güzelliğinin tadına varıldı. Sonra Safranbolu'ya dönülerek Hıdırlık Tepesinden şehir merkezinin güzellikleri fotoğraflandı. Ardından Kaymakamlar Konağı, Kent Tarihi Müzesi, Tarihi Saat Kulesi ziyaret edilerek rehberlerden mekânların tarihi özellikleri hakkında bilgi alındı. Yemeniciler Arastası gezisinden sonra Yörük Köyüne hareket edilerek Sipahioğlu Konağı ve Tarihi Çamaşırhane gezildi. Bu tarih dolu güzel gezi saat 20.00 civarında sona erip Kdz. Ereğli'ye mutlu bir yorgunlukla dönüldü.
Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, bu gezi faaliyetini Kdz. Ereğli şehrinde yaşayan vatandaşlara Safranbolu'nun tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, gezilerin, yine Ereğli'nin ve çevre şehirlerin doğal güzelliklerini kapsayacak diğer geziler ile süreceğini vurguladı.