Alaplı Durhanlı köyünde yaşayan Erdemir emeklisi Hasan Korkaman'ın evi, müzeyi aratmıyor. Tarih kokan evde 234 yıllık dikiş makinesi bulunuyor.
Erdemir emeklisi olan Korkaman, eski ev araç ve gereçlerine merak sardı. Çevre köylerde eski araç gereçleri satın alan Korkaman, evinde 120 çeşit 500 parça eşya sergiliyor. Eskileri hatırlamak, tarihi unutmamak, eskiden çevrede yaşayanların kullandıkları eşyaları gelecek nesillere aktarmak için evinin bir köşesini bu tür eşyaları sergilemeye ayırdığını ifade eden Korkaman, "Her gittiğim yerlerde eski eşyaları atmayın diye söylüyorum. Hurdacıları geziyorum" dedi.
Aldığı eşyaların nerden, ne zaman ve kimden aldığını unutmamak için özel bir not defteri tuttuğunu dikkat çeken Hasan Korkaman,  "Defterimde eşyanın kimden alındığı ve kaç adet olduğuna kadar yazıyorum. Ayrıca parça başına numara veriyorum.
Koleksiyonumda 150 senelik sofra, ütü, çıkrık, düven, aynalı sandık, testiler, keten dokuma tezgâhı, hamur kepçesi, saat, el yıkama leğenleri, 1776 tarihili orijinal dikiş makinesi, eski tabaklar bulunuyor. Ayrıca bahçemde 87 çeşit gül ve çiçek var" dedi.