Ormanlı beldesinde 1955 yılında yapılan Kur’an kursu binası, 4 aylık titiz çalışmayla restore edildi. 3 katlı binaya 4. kat eklendi. Kurs binasında 75 öğrenci eğitim görüyor.

Ormanlı beldesinde faaliyet gösteren Kız Kur’an Kursu 1955 yılında tek kat olarak inşa edildi. Geçen yıllar içinde 2 kat daha ilave edilen bina, 2010 yılında restoresine başlandı. Harabeyi andıran binanın restorasyonu Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Ormanlı Camisi imamı Beytullah Zengin’in gayreti ve hayırseverlerin yardımı ile 4 aylık zaman dilimi içerisinde bitirildi.
Zemin katı konferans ve toplantı salonu yapılan binanın, birinci katı yatakhane, 2. katı derslikler, 3. katı mescit ve derslikler ve son olarak yapılan 4. katı ise hafızlık eğitimi alanlar için ayrıldı. 75 öğrencinin öğrenim gördüğü kursu ziyaret eden Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, öğrencilerle tek tek ilgilendi. Öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim derslerini takip eden Erkan, kursa 4 ay önce katılan ve büyük ilerleme gösteren kursiyerleri de tebrik etti.
Hafızlık sınıfını da ziyaret eden Müftü Mustafa Erkan, daha sonra Ormanlı Camii imamı Beytullah Zengin ve Kur’an kursu öğreticileri ile sohbet etti.
Erkan konuşmasında Müslümanlığın ilk emrinin oku olduğunu ve Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin herkese farz olduğunu söyledi. Erkan, görevde kaldıkları süre içerisinde ellerinden geldiği kadar hayırseverlerin yardımı ile çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi. Erkan, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son yıllarda Kur’an kurslarımızdaki eğitim seviyesinin yükselmesine ve daha da elverişli olmasına çok büyük önem veriyoruz. Personelimizin üstün çalışmalarıyla, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Ormanlı Camii İmamı Beytullah Güneş, 4 ay öncesinde kötü durumda olan binanın 4 aylık zaman dilimi içerisinde yeniden restore edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Güneş, “Bu işe başladığımız zaman kimse 4 ayda çalışmaları tamamlayacağımıza inanmıyordu.
Ancak şu anda görüldüğü gibi Kur’an Kursu binamızın yapımı tamamlandı ve 75 öğrencimize kurs veriyoruz. Bize bu işe başlarken desteklerini esirgemeyen ve Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi için gayret gösteren Sayın Müftümüz Mustafa Erkan Bey’e ve hayırsever insanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.