Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’nden incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak’a gelen teknik gezi heyeti, aynı zamanda Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün tarihi ve turistik yerlerini de görme imkanı buldu.

Sakarya Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen başkanlığındaki 10 İşletme Şefinden oluşan teknik gezi heyeti, Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’i makamında ziyaret ederek, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel; yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla düzenlenen bu tür gezilerin faydalı olduğunun altını çizdi ve Orman Teşkilatında görev yapan personelin birbirlerini tanımaları ve farklı bölgelerdeki ormancılık çalışmalarını yerinde görmeleri açısından da bu tür gezilerin devam etmesinin yararlı olacağını söyledi.

Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen de, başta Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel olmak üzere; Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün göstermiş olduğu yakın alaka ve misafirperverlikten son derece memnun olduklarını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’e küçük bir anı bırakan heyet, çekilen hatıra fotoğrafının ardından hazırlanan program dahilinde yapılan çalışmaları incelemek üzere Zonguldak’tan ayrıldı.

İlk önce Gökçebey Fidanlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden teknik ekip, Fidanlık Müdürü Şenol Çakmaklı’dan fidanlık faaliyetleri hakkında bilgiler aldıktan sonra fidanlığı gezdiler. Ekip Bartın İşletme Müdürlüğü’ne,oradan da Çeşm-i Cihan Amasra’ya geçti. Amasra gezisinden sonra Karabük’e geçen heyet, Karabük İşletme Müdürlüğü’nce ağırlandı. Son olarak Safranbolu İşletme Müdürlüğü’ne giden heyet, Dünya Mirası Safranbolu’yu gezme fırsatı buldu. Heyet, yaptıkları temaslar ve incelemelerden sonra bölgeden ayrıldılar.