Zirvenin en önemli konularından birinde ise AK Parti önceki dönem Zonguldak Milletvekili olan MCM Savunma Sanayi'nin danışmanı Ercan Candan da konuşmacı olarak katılacak.

Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 26-28 Kasım tarihlerinde yapılacak olan 10'uncu Boğaziçi Zirvesi, bu sene rekor bir katılıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 90'ı aşkın ülkeden 3 binin üzerinde katılımcıya ulaşması hedeflenen zirvede, "Yeni Dünya Düzeninde Savunma Sanayinin Geleceği" konulu programda değişen yeni dünya düzeninde ulusal savunma sanayilerinin artan önemi, alt sektörlerin gelişiminde ulusal savunma sanayinin rolü, anlaşmazlık gerginliği, bölgesel dengesizlik ve artan tehditler döneminde Türk savunma sanayinin kapasitesi ve performansı da konuşulacak.

Moderatörlüğünü Havelsan Genel Müdürü Faruk Yarman'ın yapacağı panelin konuşmacıları ise Baykar Savunma'dan Selçuk Bayraktar, MCM Savunma Sanayi Danışmanı Prof.Dr.Ercan Candan, Arnavutluk Eski Savunma Bakanı Fatmir Mediu, Canik CEO'su Utku Aral, SAASPASS Kurucu Ortağı Selahattin Karataş konuşmacı olarak katılacak.