Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Alabaş, mesajında, Türk askeri ve komutanlarının büyük fedakarlıklarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi'nin tarihin akışını değiştirmiş büyük bir zafer olduğunu belirtti.

İstanbul'u emperyalist amaçları için işgal etmek isteyen müttefiklerin Çanakkale Boğazı’nda karşılarında azimli ve fedakar Türk ordusunun bulduğunu ifade eden Alabaş, şunları kaydetti:

"Türk Askeri, dünyanın en gelişmiş silahlarına ve büyük ordulara sahip müttefiklere karşı kararlılıkla ve fedakarca savaşırken, Çanakkale Zaferi’yle dünya yeni bir liderin, Mustafa Kemal’in doğuşuna tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları’nın büyük kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olmuştur. 'Çanakkale Geçilmez' gerçeğini altın harflerle yazdıran on binlerce şehidimizin kanla yazdığı bir tarih olan Çanakkale Zaferi, yalnız askeri bir zafer değil, ulus olma bilincinin temellerinin atılması nedeniyle de büyük önem taşımaktadır."