Bozhane mevkisinde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar, buradan ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", sloganı atan kalabalığa güzergahtan geçen vatandaşlar ve sürücüler de alkışlarla destek verdiği görüldü.

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Burada konuşma yapan Yusuf Arslan, 18 Mart Çanakkale savaşlarının, birinci dünya savaşının seyrini değiştiren tarihe Çanakkale geçilmez sözü ile yazılan büyük bir destan olduğunu belirtti.

Çanakkale zaferinin sadece Türk milletinin değil tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı ilk zaferi olduğunu anlatan Arslan, şunları söyledi:

"Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale'nin sularında Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmıştır. Dünyanın tarihinin akışını değiştiren bu zafer büyük Türk ulusuna Gazi Mustafa Kemal gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Zaferin yıldönümü vesilesiyle bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve fedakar milletimizin önünde saygı ile eğiliyor, bugün Suriye'de kahramanca mücadele eden Mehmetçik'lerimizi, Afrin şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz"







(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)