UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş ve şube yöneticileri ve kalabalık vatandaşlar tarafından karşılanan Külünk, önemli açıklamalarda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden panele UETD Genel Başkanı Zafer Sarıkaya'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar yer aldı.

 

"SOKAKLARA ÇIKTIK"

UETD Gelsenkirchen Gençlik Kollarından Emir Faysal Kiraz ve Şerife Çınar'ın gerçekleştirdiği sunumda konuşan Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, "Cumhurbaşkanımızın milletimiz sokağa çıksın dediğinde Avrupa'da olmamıza rağmen sokaklara çıktık. UETD'nin Gelsenkirchen Şubesi'nin önünde yarım saatin içerisinde yaklaşık 100 araç geldi. Essen Başkonsolusluğu önünde de yaklaşık 5 bin kişi olarak toplandık. Gerçektende bu millet bu halk iradeye sahip çıktı, haince askeriyede örgütlenen bu terör örgütüne tepki göstererek dik durarak mücadele ederek bu darbe girişimini püskürttü" dedi.

 

"BU ZORLUKLAR SİZİ ÜRKÜTMESİN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk de 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkatini çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:



"Bizim şehitler tepimiz hiç boş kalmaz. Anadolu'da var olmak var olmanın ne demek olduğunu anlamak istiyorsak şehitler tepesine bakacağız. Anadolu'nun 1071'de Alparslan tarafından islama ve müslümanlığa kapılarının açılmasının ardından bin yıllık tarihinin anlaşılmasının en büyük nedeni şehitler tepesinin boş kalmamasıdır. Yine terör alçakça saldırı ile evlatlarımızı şehit verdik, hepsinin ruhu şehit olsun. Zor bir süreçteyiz. Tarihin en zorlu dönemlerini yaşıyoruz. Sakın bu zorluklar sizi ürkütmesin, bu zorluklar sizde yılgınlığa, bıkkınlığa neden olmasın. Bir büyük tarihin çocukları bugünlere hep büyük zorlukları aşarak geldiler. İçeriden ihanetleri aşarak geldiler, dışarıdan saldırıları püskürterek geldiler ama hep başardılar, yükseldiler, yollarında kararlılıkla yürüdü. Çünkü anadolu toprakları Mekke, Medine, Küdus, İstanbul'dur. Bu topraklar insanlığın kalesi topraklardır. Bu toprakların mazlumların güç aldığı topraklardır. Bu millet mazlumlardan güç aldığı bir millettir. İnsanlık yeniden yükselişte ama melekte var şeytan da var"

 

EROL YUKARIBAŞ'A TEŞEKKÜR

UETD Gelsenkirchen Şubesi tarafından düzenlenen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı programa da katılan Külünk, dostum dediği Yukarıbaş'a ve ekibine desteklerinden ötürü teşekkür etti.



(Haber Merkezi)