Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nce Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Bölgesel Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirildi.
Toplantıya; Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı Adnan Gültek, Tarımsal Arazilerin Değerlendirilmesi (TAD) Daire Başkanı Hasan Dursun, Batı Karadeniz havzası içerisinde yer alan illerin Vali Yardımcıları, havzada yer alan Bartın, Düzce, Sakarya, Sinop, Zonguldak'ın Çaycuma, Alaplı, Ereğli İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin yanı sıra Batı Karadeniz havzasında yer alan Kastamonu'nun Abana, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt, İnebolu, Şenpazar İlçeleri, İstanbul'dan Şile ilçesi katıldı.
Toplantıda, tarımsal kaynakların korunması ve geliştirilmesi ve verimli kullanılması temeline dayanan, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli" ile ilgili tarımsal üretim planlaması ve desteklemelerde yeni yaklaşımlar ele alındı.
Zonguldak İl Tarım Müdürü Yusuf Akın, yaptığı konuşmada, İl Tarım Müdürlüğü olarak personel eksikliğinden bahsederek, "Ben 38 yılını Tarım Bakanlığı'nda bitirmiş olan biri olarak ve 45 yıldır hep söylene gelen üretim planlaması hayata geçiriliyor" dedi.
Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı Adnan Gültek ise, "Şu ana kadar yapılması gereken bir çalışmaydı. Bundan sonra tarımsal üretimde bu model işleyecektir" diye konuştu.
Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir de, "Bu proje uygulamalarıyla Türk Halkının modern tarımla buluşturma konusunda büyük bir anlam taşıyacak" dedi.
Tarımsal Arazilerin Değerlendirilmesi (TAD) Daire Başkanı Hasan Dursun ise, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından çalışması yürütülen ve 23 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazete'de yürürlüğe giren tarım havzaları ile ilgili bilgiler verdi.