Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü ile Devrek Tarım İlçe Müdürlüğü Personeli tarafından ortaklaşa organize edilen "Fidan Budama Kursu" vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Devrek'in Eğerci Beldesi Durupınar köyünde yaşayan İbrahim Güneş'in yaklaşık 3 dekarlık arazisinde gerçekleştirilen kursta köyde yaşayan vatandaşlara fidanları mevsiminde doğru budamanın yolları hakkında bilgi verildi. Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Fatma Ayhan tarafından verilen bilgilendirme kursunda yetiştiricilere, tam bodur elma, kiraz, erik, üzüm, şeftali ve hurma çeşitleri ile 2008-2009 yılında kurulan Damla Sulama Tesisli Meyve Bahçesinde bulunan fidanlardan en şekilde en iyi verim almanın yolları hakkında bilgiler verildi. Özpınar ve Karacaören köylerinde gerçekleştirilen çalışmalarda ise, yeni kurulan ceviz bahçelerinde genel durum ve ilk yıl budaması ile 4 yaşında Dereci Armudu tam bodur verim taraması konusunda vatandaşlara eğitici kursalar verildi. Fidan budama kursuyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Fatma Ayhan, "Çiftçilerimizin Tarım Müdürlüğümüz nezaretinde kurulan bahçelerinden en iyi verimi alabilmeleri için müdürlüğümüz bünyesinde görevli arkadaşlarımızla birlikte şu an mevsimi olan fidan budama kursu düzenledik. Düzenlenen bu kurslarda düzenli ve doğru budamalardan çok kısa sürede çok verim alabilmelerini sağlamak için vatandaşlar bilgiler veriyoruz bu tür çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" dedi.
Durupınar köyünde yaşayan bahçe sahibi vatandaş İbrahim Güneş ise "3 dekar arazimde köylüme örnek olmak amacıyla Tarım İlçe Müdürlüğü'nün destekleri ile tam bodur meyve bahçesi kurdum. Amacım para kazanmak değil, bu arazilerde de usulüne uygun budama yapıldığında daha çok verim almak ve iş sahasını çevreye yaymak" diye konuştu.