Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımların sağlanması hedefleniyor.

Kdz.Ereğli İlçe Tarım Müdürü T.Hakan Tekin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından; Kırsal alanda tarıma dayalı sanayinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve kurumsallaşmayı geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, uygun kırsal teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan, kırsal altyapının geliştirilmesi ve iyileştirilmesini sağlayan kırsal kalkınma hibe destek programının usul ve esaslarını belirleyen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliğinin alımlarının desteklenmesi hakkında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Program çerçevesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ko nularında alınan kararların ise şu şekilde olduğu belirtildi.

DESTEKLENECEK
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilecektir. Projelerin bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren altmış gün içerisinde il müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir.

BİLGİLENDİRİLECEK
Ekonomik yatırımlar destekleme programı yatırım konuları proje tekliflerinde hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvuru tekliflerinde 100 bin TL, tüzel kişi başvuruları için ise 500 bin TL'dir ve hibeye esas proje tutarının % 50 sine hibe yoluyla destek verilecektir. Program kapsamındaki konulara ilişkin proje hazırlayarak yatırım teklifi vermek isteyen yatırımcıların, 30 Kasım 2009-28 Aralık 2009 tarihleri arasında İl Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili toplantı 11 Kasım 2009  saat 11.00?de  Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilecektir.