Alaplı Belediyesi, vatandaşa yönelik hizmet uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Alaplı Belediyesi, Kapalı Pazaryeri’nden alışveriş yapan vatandaşların aldıkları yiyecek maddelerinin ağırlıklarını kontrol edebilmelerini sağlamak amacıyla pazaryerinin iki noktasına iki adet elektronik terazi koydu.
Alaplı Belediye Başkanı  Dr. Nevzat Çimenoğlu, Kapalı Pazaryeri’ndeki hizmet uygulamasını, pazarcılar derneği başkanlarının da katılımıyla,  bugün vatandaşlara ve basın mensuplarını tanıttı. Belediye Başkanı Çimenoğlu, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda başlanan yeni uygulamanın pazarcı esnafına güvensizlikten kaynaklanmadığını belirterek, “Amacımız, vatandaşımızla pazarcı esnaflarımız arasında var olan güveni daha da sağlamlaştırmak.” Dedi.
Belediye Başkanı Çimenoğlu, konuşmasında şöyle dedi:“Alaplı Kapalı Pazaryeri’nde yeni bir uygulamayı başlattık. Vatandaştan gelen talep üzerine pazaryerine iki adet elektronik tartı koyduk. Vatandaşlarımız pazardan aldıkları yiyecek maddelerinin ağırlığının doğru olup olmadığını merak ediyorsa,  bu terazilerde tartarak kontrol edebilecek. Yaklaşık üç yıl önce vatandaşlarımızın hizmetine açılan Zonguldak’ın bu en modern pazaryerinin bir takım eksikleri de var. Biz, pazarcılarımızın mensubu olduğu iki dernekle birlikte.  bu eksikleri de gidermeye çalışıyoruz. Kapalı Pazaryeri’nin etrafındaki camları takacağız. İki tane otobüs durağı koyacağız. Pazaryerinin ön tarafındaki otopark alanını, tamamen alışverişe gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kapalı Pazaryeri’ne dahili bir ses sistemi kuracağız. İleride buraya, market arabası dediğimiz alışveriş arabaları da koymayı düşünüyoruz. Bütün bunların yapılmasının kararını, pazarcılar derneklerinin başkan ve yöneticileriyle birlikte verdik. Esnafımız da bu tartı konusunda zan altında kalıyordu. Biz esnafımıza güveniyoruz. Biz bu terazileri vatandaşımızın aklında bir şey kalmasın diye buraya koyduk. Eminim, vatandaşlarımız aldıkları malzemenin ağırlığının doğru olduğunu görünse, bir ay sonra bu tartıları bile kullanmaya gerek duymayacaktır.
Alaplı Kapalı Pazaryeri Pazarcılar Derneği Başkanı Recep Gökay da, Batı Karadeniz’in e modern, en hijyenik ve en güzel kapalı Pazar alanında halka hizmet verdiklerini belirterek, “Esnaf arkadaşlarımızın tartı konusunda çok adaletli olduklarını ve çok hassas olduklarını biz biliyoruz. Verilen bu hizmet, vatandaşımızın bize olan güveninin perçinlenmesi için de bizim için bir fırsat olmuştur. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu’na bu sebeple teşekkür ediyoruz. Bütün halkımızı Alaplı Kapalı Pazaryeri’ne bekliyoruz. Bütün pazarcı esnaflarımız da halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek güven ve deneyime sahiptir.” Dedi. Alaplı Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Şeref Kaplancan da konuşmasında, pazaryerinin hizmete açıldığından bu yana çok sayıda eksiklerinin bulunduğunu belirterek, “Biz inanıyoruz ki, bundan sonra bu eksikler giderilecektir. Biz esnaflar olarak, halkımıza en nitelikli hizmeti vermeye çalışıyoruz ve bu konuda yapılan her çalışmayı da destekliyoruz. Halkımızdan, bu pazaryerine sahip çıkmalarını da özellikle rica ediyoruz.” Dedi.Vatandaşlar da, pazardan aldıkları yiyecek maddelerini kendilerine de tartarak kontrol edebilme imkanı sunulmasının önemli bir hizmet olduğunu ifade ettiler. Hizmet tanıtımı sırasında, vatandaşların pazardan aldıkları malzemelerin ağırlık kontrolünde, herhangi bir eksiğe rastlanmadı.