İYİ Parti Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, parti binasında yaptığı açıklamada, 1857’de Newyork’da çalışan kadınların ‘daha iyi çalışma koşulları’ amacıyla başlattıkları yürüyüşün polis tarafından bastırıldığını hatırlattı.


Balbaloğlu, İleriki yıllarda mücadeleyi sürdüren kadınların bir fabrikada kilitlenerek çalışmaya zorlandıkları, çıkan yangında ise yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.


Bu nedenle 8 Mart'ın, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak tarihe geçtiğini anlatan Balbaloğlu, şöyle dedi: “Ülkemize baktığımızda, emekçi kadın haklarından bahsetmememiz gereken bugünde; kadına şiddet töre cinayetleri, çocuk gelin gibi konuları gündemimize alır olduk. Kadınlarımızı korumak konusunda Türk örf ve adetlerinden uzaklaşmış yapımızla ileri gidileceğini düşünmüyoruz. Orta Asya Türkleri kadınlarını ‘en kıymetlisi’ olarak görüyordu. Bugün, bizler kadınlarımızın çalışıp çalışmamalarını, ne giymeleri, ne giymemeleri gerektiğini tartışır olduk. O sebeple genel anlamda kadınlarımızın çalışma şartları zorluklarından bahsetmek, şu ortamda da çok da mantıklı olmuyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadına olan güvenini, inancını, ‘Ey Kahraman Türk Kadını, Sen Yerde Sürünmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Göklere Yükselmeye Layıksın’ diyerek göstermiştir. Öncelikle emekçi kadınlarımıza iyi, adil ve huzurlu bir gelecek vermek bizim en büyük hedefimizdir. Bu vesileyle; evlerinde, fabrikalarda, tarlalarda, bankalarda, Devlet dairelerinde çalışan tüm analarımızın, bacılarımızın kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarız.”

Balbaloğlu’nun açıklaması sırasında beraberinde bulunduğu partili kadınların yanı sıra, İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül ve yönetimdeki erkekler de destek verdi.