Zonguldak'a yapılacak 500 yataklı devlet hastanesi için yer arama çalışmaları sürerken, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar da bazı tespitlerde bulundu. Alemdar, hastanenin Karaman'a yapılmasına karşı çıkarken, radikal kararlar alınmasını, Şehir Stadı başta olmak üzere diğer alternatiflerin düşünülmesini istedi.
Alemdar, yazılı açıklamasında şunları söyledi; "Zonguldak kent merkezinde 500 yataklı Devlet Hastanesi yeri aranıyor. Haftalardır bu konuda kamuoyu yapan yerel basının epey yol aldığı görülüyor. 500 Yataklı Devlet Hastanesi kent merkezinde yaşayan halka hizmet edeceğine göre; böyle bir hastaneyi Karaman'a veya Tıp Fakültesi çevresine atmaya gerek olmadığı ortaya çıktı. Zonguldak kent merkezinde yapılacak devlet hastanesi için sadece siyasetin görüşünün alınması yanlış. Bu kentte bugün 110 bin, yarın 200 bin nüfusun yaşayacağını düşünmek gerekir."
"RADİKAL KARARLAR ALMAK GEREK"
"İl merkezi için alınacak radikal kararlarla başta eğitim, sağlık, SGK ve sportif faaliyetlerin önünü açacaktır. 500 yataklı Devlet Hastanesi için Valimiz Sayın Erdal Ata'nın önerdiği yerler içinde en münasip olanı Site'deki mevcut Devlet Hastanesi ve bitişiğindeki spor salonu ve eski Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nun birleştirilmiş arsalarıdır. İşte bu alana 500 yataklı Devlet Hastanesi çok rahat yapılabilir. Site'ye yapılacak olan spor salonu da sahilde yeni yapılan öğretmenevi ile yeni yapılan YURT-KUR binalarının arsasındaki alana yapılabilir. Bahsedilen bu alanın denize bakan tarafı çok büyüktür. Böyle bir alanın sportif ve sosyal bir alan olarak değerlendirmesi bulunduğu çevreye ve kentimize büyük katkı sağlayacaktır."
"ŞEHİR STADI'NA YAPILMASI ÇOK İSABETLİ OLUR"
"500 yataklı yeni Devlet Hastanesi yeri için Harun Akın'ın önerdiği Şehir Stadyumu'nun yeri de çok uygun bir tekliftir. Sağlık Bakanı, Zonguldak için önerdiği devlet hastaneleri için, 'yer bulun, para hazır' demişti. İşte yer mevcut Şehir Stadyumu'nun yeri. Arsada hafriyat ve temel kazı masrafı yoktur. En önemlisi Şehir Stadyumu da Sayın Harun Akın'ın dediği gibi Kozlu sahiline taşınsın. Stadyuma yapılacak hastane yapımı için hafriyattan ve temel kazısından sağlanacak olan tasarruf tutarı da Kozlu sahiline yapılacak olan spor kompleksine aktarılır. Trabzon'da deniz doldurularak çağdaş modern bir spor kompleksi yapılacaktır. Bu spor kompleksinin içinde stadyum da vardır. Zonguldak'ta böyle bir spor kompleksine ihtiyaç vardır. Kozlu sahiline böyle bir tesisin olmasında da bir sakınca yoktur. Sahili bulunan pek çok il ve ilçemiz denizi doldurarak kullanabileceği büyük alanlar elde etmektedir. Bu uygulama Zonguldak'ta da neden hayata geçmesin."
"GARNİZON KOMUTANLIĞI ŞEHİR DIŞINA TAŞINABİLİR"
"Benim şahsi görüşüm de Garnizon Komutanlığı'nın bulunduğu yeri boşaltarak diğer kurumlar için arsa sağlanabilir. Garnizon Komutanlığı da daha uygun ve daha müsait bir yere taşınabilir. Artık Zonguldak'ta Garnizon Komutanlığı'nda eskisi gibi fazla asker de yoktur. Askeri alanların ya şehrin girişinde, ya da şehrin çıkışında konuşturulması daha mantıklıdır. Şu anda Garnizon Komutanlığı'nın kullandığı alan hem ZKÜ için, hem de devletin diğer kurumları için büyük ve yerinde bir alandır. Bu konuda İçişleri, Milli Savunma ve Genelkurmay Başkanlığı arasında bir uzlaşı sağlanabilir."

"ESKİ DEMİR AMBARI YERİ MÜSAİT DEĞİL"
"500 yataklı devlet hastanesi için Asma'daki eski demir ambarlarının yeri bizce uygun bir alan değildir. Çünkü bu alan doğrultusunda Asma Tüneli Projesi ve gelecekte bölünmüş yol yapılacaktır. Bu bölge için söylenen, 'Güneş almıyor ve kirli hava tanımlaması da doğrudur."