80  yaşındaki Uzun Mehmet’in torunu Mehmet Ali Altay da, 8 Kasım 2018 Perşembe günü saat 10.00’da düzenlenen “Uzun Mehmet’i Anma Dünya Kömür Günü” törenine katıldı. Kestaneci Köyü’nün (Şimdi mahalle) 10 yıl muhtarlığını da yapan Mehmet Ali Altay, törende çok duygulandığını ifade etti. Her yıl törenlere katıldığını da söyleyen Altay’a duygularını sorduk.

“Benim ismimi de Mehmet koymuşlar. Dedem, dedemin dedesi o kuşaktan gelerek yani. Babamın bana demesi senin dediler ismin bir yadigar olarak kalacak. Senin adın da Mehmet Ali olsun dediler bana. O’nun hatırasına.” Diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti:

Şimdi Uzun Mehmet’in 3 tane torunu var. Birisi Korubaşı’nda Karaali lakabı. İkisi kız kızlar da burada Kestaneci Köyü’nde. Biz böyle dağınık bir aileyiz yani. Kestaneci Köyü evimizi orada belli. Eski evin olduğu yer belli. Eski evin orada taş kalıntıları mevcut. Eskiden orada fener yanıyordu. O alana Uzun Mehmet’in torunlarından biri yeni ev yaptı. Şuanda orada oturuyorlar.





DUYGULANDIM

Bugünkü törende gözlerim yaşardı, anıldığı için Allah razı olsun büyüklerimizden. Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan, Komutanlarımızdan, bütün misafirlerden hepsinden Allah razı olsun. Buraya her 8 Kasım’da geliyorlar. Bunun anısını anlıyorlar, anlatıyorlar. O’nun ruhu burada şad oluyor yani.

Bu arada ben bahriyeli askerim burada komutanlarımızı görünce de çok duygulandım.

Vefat eden tüm madencilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kayınpederinden Muhtarlığı devir alan Kestaneci Muhtarı Ahmet Özer’de şöyle dedi:

“Benim çocuklar da Uzun Mehmet’in torunları olmuş oldu. Kayınpederden dolayı. İnşallah onlar da bizler gibi Uzun Mehmet’e değer verirler sahip çıkarlar. Biz elimizden geldiğince de Uzun Mehmet’imize sahip çıkmaya çalışıyoruz.”

Bu arada TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim, Uzun Mehmet’in torunu Mehmet Ali Altay’a madenci heykeli armağan etti.