Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyat Yarışmasına katılan Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi ortaöğretim grubunda ikinci oldu.

Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni Nermin Çöl rehberliğinde Giyim Üretim Alanı öğrencilerinden Özlem Kaya ve Özge Akdeniz'in hazırladığı proje, Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyat Yarışmasında finale kalan projeler arasında yer alarak ödüle layık görüldü.
Düzenlenen Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpi-yat Yarışmasının ödül töreni 13 Nisan 2009 tarihinde Anadolu Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilerek ödüller sahiplerini buldu.
Özlem Kaya ve Özge Akdeniz'in ortaöğretim grubunda 2. olarak ödüle layık görüldüğü organizasyonun finaline dünyadan 28 ülke, Türkiye'den 75 il 45 lise 47 İlköğretim okulu, 5 Üniversite olmak üzere 3605 proje arasından elenerek 110 proje ve 140 öğrencinin katıldığı yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirilmesi sonucunda 42 öğrenciye toplam 100 bin TL para ödülü verildi.
3 farklı beden olarak kullanılabilen etek tasarımından dolayı ortaöğretim grubunda ikinciliğe layık görülen Kdz. Ereğli Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknoloji Bölümü öğrencileri Özlem Kaya ve Özge Akdeniz ilçemizin gururu oldu.
Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan sergide eserini büyük gururla tanıtan öğretmen ve öğrencileri, önümüzdeki süreçte yeni başarılara imza atmak için çalıştıklarını ve Kdz. Ereğli'nin ve okullarının adını duyurmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler.