Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk toplantısı, dün Belediye Nikah Salonu'nda yapıldı.
Toplantının gündemini Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün, TTK ile ilgili su fiyat tarifesi hakkındaki yazısı ile İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü'nün, Zonguldak Belediyesi ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası arasındaki üyelik konusunun tekrar gözden geçirilmesi hakkındaki yazısı oluşturdu.
Belediye Başkanı İsmail Eşref, toplantı başlangıcında, Mayıs ayı gelir ve giderleri hakkında şu bilgileri verdi:

MAYIS AYI GELİR-GİDER DENGESİ
"Bu ay kesinti yapıldıktan sonra İller Bankası'ndan gelen tutar toplam 548 bin 883 TL'dir. Belediyemize ait kira gelirleri 110 bin TL, su geliri 821 bin TL, katı atık geliri 120 bin TL, emlak vergisi 306 bin TL, çeşitli gelirler 600 bin TL, imar hakları 20 bin TL, otoparklar 58 bin TL, terminal 44 bin TL ve hal geliri 13 bin TL'dir.
Toplam Mayıs ayı gelirimiz 2.728.176 TL'dir. Giderlerimiz ise; memur maaşı 217 bin TL, işçi maaşı 603 bin, sözleşmelilerin maaşı 9 bin, Metropoliten Belediyeler Birliği elektrik bedeli 138 bin, belediyemizin elektrik bedeli 131 bin, Vakıflar Bankası'na ödenen kredi borcu 400 bin, öğrenim yardımı 11 bin, işçi icrası temlikleri 45 bin, TEMAY temizlik işçilerine 80 bin, akaryakıt 46 bin, ZONÇEB'e 80 bin, 6 adet taşeron firmaya 124 bin, fakir yardımı 42 bin TL, emekliler 180 bin TL, diğer ödemeler 65 bin, emeklilerin kira icrası 90 bin, tahakkuklar 406 bin olmak üzere toplam 2 milyon 700 bin TL'dir.
Yani gelirlerimiz ile giderlerimiz dengelidir. Tasarruf yaparak bu duruma geldik ve daha da iyi duruma geleceğiz. Yüz milyonlara ulaşan borcumuzun, 50 milyonlara, hatta sıfırlanma noktasına kadar gelmesi için çabalayacağız."

FİYAT TARİFESİ KOMİSYONA
Ardından gündemin ikinci maddesi gereği Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün TTK ile ilgiyi su fiyat tarifesi hakkındaki yazısı Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Üçüncü maddede yer alan İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü'nün Belediye ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası arasındaki üyelik konusunun tekrar gözden geçirilmesi hakkındaki yazısı ise Türlü İşler Komisyonu'na havale edildi.
AKP'li Meclis üyeleri, Belediye Başkanı İsmail Eşref'e soru önergesi sundular. İncivez, Yeşilmahalle, Soğuksu, Aziziye Caddesi'ne dökülen asfaltın hangi koşullarda döküldüğü, dökülen asfaltın belediyeyi zarara uğratma konusu ile dökülen asfalt için ihale edilen bedelin dışında para ödenme konusu yönündeki sorulara İsmail Eşref toplantının sonunda, "Asfaltlama çalışmaları gece yarısı yapıldı. Belediye kesinlikle zarara uğratılmadı" şeklinde cevap verdi.