Alaplı Müftülüğü İlahi Korusu tarafından, Türk Tasavvuf musikisi konseri ve Mevlana'yı Anma günü etkinliği düzenlendi.
Alaplı İ.M.K.B Anadolu Öğretmen Lisesi Kültür Salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal Marşını okunmasıyla başladı. Kuranı-ı Kerim okunmasını ardından konuşan Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, gönül isterdik ki İlçemizde bu organizasyonu daha büyük bir salonda yapmak ancak yeterli salonumuz bulunmadığı için dışarıda kalan arkadaşlarımızdan özür diliyorum dedi.
Hocalarımız yaklaşık 3 aydır tasavvuf Müsikisi ve ezanı güzel okuma kursu gördüğünü anlatan Baş, Şef Nesen Ali Ortapınar tarafından, din görevlilerimiz 3 aydır ezanı güzel okuma ve Musikisi kursu görmekteydi.
Bu kursun ardından hocalarımız böyle güzel bir program hazırlamışlar. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut ise, Din görevlilerimizin 3 aydır gördüğü kursun sonunda böyle güzel bir konser düzenleyecekleri için başta İlçe Müftülüğümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şef Nesen Ali Ortapınar eşliğinde din görevlileri korusu sabah, uşak, hicaz ve Rast makamında eserler seslendirdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konser Sabah makamında sabah ve akşam ezanın okunmasıyla sona erdi.
Programı, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan,Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Bolu Müftü Yardımcısı Halil Taşpınar, daire müdürleri, Oda ve Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.