Doğruya doğru. Hizmet edeni alkışlamak gerekmez mi?  Kdz. Ereğli’nin Kireçlik sahilinin turizme kazandırılması için bir önceki dönemin il genel meclis üyelerinden Ayhan Taşdelen  bu konuya önem verdi. Taşdelen,  öncelikle Ballıca Köyü ile Kireçlik arasındaki yolunu asfalta kavuşturdu ve tüm  il genel meclis üyelerini Kireçlik’e getirdi. Kireçlik’te inceleme yapan ve şelaleleri ile keşfedilmeyi bekleyen bölge, il genel meclisinin oybirliği ile aldığı karardan sonra da Zonguldak’ın ilk ve tek kamping alanı olarak  ilan edildi. Bu bölge, uluslararası karavancılar ve kampingcilerin Batı Karadeniz’deki konak merkezi olarak gösterilince, projelendirilme çalışması başlatılacaktı ki, 2019 seçimleri araya girdi. Kireçlik konusundaki duyarlılığı ile bilinen Ayhan Taşdelen yeniden seçilemeyince Kireçlik konusu  da askıda kaldı.

Taşdelen’in haber merkezimize yaptığı ziyaret sırasında konu yine Kireçlik oldu, Ayhan Taşdelen aynı duyarlılık içinde olduğunu ve Kireçlik’in mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini belirtirken  yeni seçilen il genel meclis üyelerine “Kireçlik’i unutmayın” dedi. Taşdelen, Kasım ayı bütçe görüşmelerine dikkat çekerek,  Kireçlik için ödenek istedi.

Ayhan Taşdelen, görüşlerini şöyle ifade etti:

“Evet, Sevgili Ereğlililer; öncelikle 2014-2019 döneminde İl Genel Meclis Üyeliği yaptığım süreçte biliyorsunuz 2017 yılında Ereğlimizin Yalı Boyu köylerinde Kireçlik’in hem asfaltlanması projesini gerçekleştirmiştik, ödenek ayırıp asfaltını yapmıştık ve aynı zamanda Kireçlik bölgesinin turizme kazandırılmasıyla ilgili de kamping alanı yapılması için gerekli çalışmalarımızı yapmıştık.

Ama görüyoruz ki bundan sonraki süreçte kamping alanı ile ilgili bir ödenek ayrılıp yeni bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz ama inşallah umarım ki önümüzdeki 2021 yılı projelerinde ve 2021 bütçesinde yalı bölgeleri ve kamping alanı için 100 milyon  gibi bir ödenek konduğunda hakikaten bölgeye hem Batı Karadeniz’e hem de Ereğlimize ciddi anlamda turist çekmek için yapılacak bir proje olarak biz o dönemde bakmıştık. Bu dönemde yeni arkadaşlarımızın ben buraya para ayıracağını ve turizm ile ilgili de büyük katkı sağlayacağını özellikle deniz ve doğa turizmi o bölgede yaygın olacağını ve iç turizminde turistlerin buraya çekileceğini düşünüyorum.

Biz kendi dönemimizde bunları hakikaten belli bir yere kadar getirmiştik. İnşallah bizden sonra da bu arkadaşlarımız devam ettirse Ereğli’de turizm bölgesi turizm cenneti bir yer kazandırmış oluruz diye düşünüyorum.

Soru: Bu kararı siz o zaman oy birliği ile aldınız değil mi?

2017 yılında o dönemde hem Ak Parti gurubu hem CHP grubu ile oy birliği ile almıştık. Hakikaten bunun peşine de sıcak asfaltımızı hemen projeye koyup Kireçlik koyunun dibine kadar sıcak asfaltı yaptırmıştık. Vatandaşımız arabasıyla deniz kenarına kadar inip pikniğini yapabilir hale getirmiştik. Ama orada bir çevre düzenlenmesi bir tuvaletin konulması birkaç satış yerinin yapılması kamping alanında kamp kurulacak çadırların alanlarının rehabilite edilerek bir program dahilinde yapılması gerekiyor. Yapılırsa da ciddi anlamda turizmin canlanacağını da düşünüyorum.

Haber: Eyüp Bektaş

KİREÇLİK İLE İLGİLİ BAZI HABER LİNKLERİ:

Kireçlik’te İşler Tıkırında http://www.ereglionder.com.tr/guncel/kireclikte-isler-tikirinda-h73364.html

Kireçlik Raporuna Oybirliği http://www.ereglionder.com.tr/guncel/kireclik-raporuna-oybirligi-h71501.html

Kireçlik’e Kamping Turizmi http://www.ereglionder.com.tr/guncel/kireclike-kamping-turizmi-h71224.html

Kireçlik’e Taşdelen Sözü http://www.ereglionder.com.tr/genel/kireclike-tasdelen-sozu-h66198.html

Şelaleler Fotoğrafçıların Uğrak Yeri http://www.ereglionder.com.tr/guncel/selaleler-fotografcilarin-ugrak-yeri-h85640.html

Kireçlik’i Biliyor Musunuz? http://www.ereglionder.com.tr/guncel/kirecliki-biliyor-musunuz-h81907.html

Mor Kelebekler http://www.ereglionder.com.tr/mor-kelebekler-makale,5491.html