Üretime açılan yeni kömür ayağında 'kazasız belasız çalışma' temennisiyle kurban kesildi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel başkanı Eyüp Alabaş, TTK'nın verimli çalışabilmesi için hazırlığından kömürün dışarıya çıkartılmasına kadar üretimin tüm aşamalarını kurumun bizzat kendisinin yapması gerektiğini yineleyerek, Taşeron sistemi bu kuruma zarar vermektedir

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi'nde çalışan maden işçileri, üretime açılan yeni üretim ayağında kazasız belasız üretim için kurban kesti. Sabah 08-16 vardiyasında Karadon Yeni Servis Kuyusu başında tekbir ve dualarla yapılan kurban kesimi törenine; Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Karadon Müessese Müdür Yardımcıları Baki Ay, Yusuf Ünlütürk, Kilimli İşletme Müdürü Yılmaz Ünlü, GMİS Karadon Şube yöneticileri ve maden işçileri katıldı. Yeni üretime açılan kömür ayağı, Kilimli İşletme Müdürlüğü 1. Ocak eksi 360- eksi 160 kurul damar 51.106 lağımı hazırlık baş yukarısının delinmesi ile açılan ayak eksi 260 kotuna bağlantılar yapıldıktan sonra üretime açılacak. Yaklaşık 310 bin ton kömür rezervinin olduğu tahmin edilen yeni ayağın üretime hazır hale getirilmesi ile ilgili olarak Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Biz her platformda devamlı söylüyoruz; TTK'nın verimli çalışabilmesi için hazırlığından kömürün dışarıya çıkartılmasına kadar üretimin tüm aşamalarını kurumun bizzat kendisi yapmalı. Taşeron sistemi bu kuruma zarar vermektedir ve yakın geçmişimizde taşeron uygulaması nedeniyle burada büyük acılar yaşadık, bugün burada, madenci arkadaşlarımız kuruma, üretime hazır yeni bir kömür ayağını kazandırmanın gururunu yaşıyorlar. Ben hepsine sonsuz teşekkür ediyorum ve kazasız belasız üretimler diliyorum dedi.
TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner de, üretime hazır hale getirilen yeni üretim ayağı için maden işçilerine teşekkür ederek kazasız-belasız üretimler diledi.