Kdz.Ereğli Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası 1 Mart 2017 ve 28 Şubat 2019 tarihleri  arasındaki dönemi kapmayan ve 111 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini  imzalandılar.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye-İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Belediye Başkan yardımcıları, daire amirleri, sendika temsilcileri ve belediye işçileri katıldı.






UYSAL'A ÖVGÜ

 Nihat Ayçiçek, çalışma hayatındaki ve örgütlenmedeki zorluklardan bahsederek, “Türkiye’nin nüfusu 40 milyon iken, sendikalı işçi sayısı 4-5 milyondu. Bugün Türkiye’nin nüfusu 80 milyon ama sendikalı işçi sayısı maalesef 1 milyonun altında. Bu sadece Türkiye’nin de sorunu değildir, bu dünyada çalışma hayatından temel sorunlardan bir tanesidir. İşsizlik her hanenin sorunudur, dolayısıyla hepimizin sorunudur. Bütün bu sorunlara rağmen eğer bugün bir toplu sözleşmenin sonuçlanması nedeniyle bu havayı birlikte teneffüs etme imkanı varsa bunun bir nedeni vardır. Eğer bir işveren; ki ben belediye başkanlarına asla işveren demem, seçilmiş bir insandır, halkın içerisinden gelmiş bir kişidir. Bu anlamda belediye başkanlarımıza hiçbir zaman işveren gözüyle bakmam. Dolayısıyla bu toplu iş sözleşmesinin bağıtlanabilmiş olması tesadüflere bağlı şeyler değildir. Bütün bu sorunların olmuş olduğu yerde; eğer işçilerinin hak ve menfaatlerini koruma adına işçilerinin alım gücünü geliştirmek ve geçimlerini en iyi şekilde sağlama gayreti varsa birilerinde işte böyle birileri ancak bu toplu sözleşmeyi yapabilir.  İşçisiyle bütünleşmemiş, işçisini sevmeyen, saygı duymayan bir kişi bu toplu sözleşmeyi yapamaz.”dedi.

Ayçiçek, Başkan Uysal ve ekibini emek ve işçi dostu olarak gördüğünü ifade ederek, bu tutum ve davranışlarından dolayı kendilerine şükranlarını sunduğunu belirtti.



UYSAL'DAN DESTEK  TALEBİ

Ayçiçek son olarak, hükümetin taşeron işçilerinin de sendikalı olabilmesi için bir yasa çıkardığını hatırlattı ve “birçok yerde devlet kurumlarında ve özel sektörde taşeron işçilerimizi üye yapıyoruz. Şuanda Belediye-İş Sendikası olarak da 25 bine yakın taşeron işçimizi sendikamıza üye yaptık.”diyerek Başkan Uysal’dan Ereğli Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin de üye yapılması adına destek istedi.

Hüseyin Uysal da şöyle  konuştu:






“1 TL DE BEN İLAVE YAPTIM”

“Genel Sekreter Ayçiçek’in taşeron işçileri ile ilgili sözleri üzerine bu zamana kadar çalışanlarını ihmal eden hiçbir görüşün yanında olmadıklarını söyleyerek, “sendika temsilcimiz sendikalaşma ile ilgili bir şeyler söyledi. Hükümetimizin çalışmaları var. Bu çalışmalar bittiği zaman zaten gereğini yapacağız. Çok büyük laflar etmeden iş üretmek bizim için daha önemli. Ama bu konuda da çalışmalarımız var.

Çok güzel bir sözleşme metni ortaya çıktı. Biz gereğini yaptık ve günlük yevmiyeye birinci yıl için 15 TL, ikinci yıl için 16 TL oranında bir artış teklif edildi. Ben de dedim ki işçilerimiz çok çalışıyor, 1 TL de ben şahsım adına ilave yaptım. Yani birinci yıl 16 TL, ikinci yıl da 17 TL olarak arttırdık. İki yılda yüzde 25 bir zam oranı belirlendi ama sosyal haklarla birlikte bu oran yüzde 16 ile 30 oranında artmış oldu. Alacağınız paraları ailenizle güle güle harcayın. Sizler bunu hak ediyorsunuz.”

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve Genel Sekreter Ayçiçek, toplu iş sözleşmesini imzaladılar. Tören karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.