Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde çalışan  taşeron işçileriyle bir araya geldiği bildirildi. İşçiler tarafından konfeti, meşale ve ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları ile karşılanan Uysal’ın bu sıcak karşılamaya ve heyecana teşekkür ettiği şöyle açıklandı:

Kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin işçilerin kadroya geçişleri ve sendikal haklara sahip olduğu için işçiler adına Başkan Uysal’a teşekkür etti. “Arkadaşlarımız size olan içten sevgilerini gösterdiler” diyen Şahin, işçileriyle gurur duyduğunu söyledi. 




Her zaman işçilerin yanlarında olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, işçilere şu ifadelerle hitap etti:

“Son günlerde hükümetimiz aldığı kararname ile taşeronların işçilerin kadroya geçişleri başladı ve bu da Nisan ayında bitiyor. Yeni bir süreç başladı ve artık kadroya geçiyorsunuz. Bizler görevde kaldığımız müddetçe sizlerin hak ve hukuklarınızı koruyacağız.

Türkiye’de hangi belediye işçilerine hangi hakları veriyorsa bizler daha fazlasını verdik, vermeye de devam edeceğiz. Aynı haklarla, haklarınız korunarak kadroya geçiş yapacaksınız. Sizler daha önceki yıllarda Ereğli’yi tertemiz yaptınız ve tüm kadronuzla beraber ödüller aldınız. Aynı şekilde bir takım anlayışı içinde çalışmalarınıza devam edin. Ben sizin içinizden birisiyim.

Sizlerin ne hakkı varsa biz koruruz. Evinize gittiğiniz zaman yastığa kafanızı rahatça koyun. Sizlerde belediyenin bir personelisiniz. Aidat duygusuyla hizmetinize devam edeceksiniz. Sizlerin fen işleri çalışanından veya bir daire müdüründen hiç bir farkınız yok.

Benim gözümde zaten yoktu. Elleri çamurlu olan, işçilik yapan kaynak yapan eli kirli ama alnında ter olan arkadaşlarımla, takım elbiseli, beyaz gömlekli ve kravatlılar arasında ayırım yapmam. Hepinizi çok seviyorum. Kadrolarınız şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. ”