CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, seçim çalışmalarına Çaycuma İlçesi'nin Yakademirciler Köyü ve Çay Mahallesi (eski Veliköy) ile devam etti. 

 

Bölge sakinlerine neden koalisyonun kurulamadığını ve ülkenin neden CHP İktidarına ihtiyacı olduğunu anlatan Turpcu, "geride bırakılan 13 yıla bakıldığında ülkenin durumunun daha kötü ve vatandaşların daha mutsuz olduğunu" söyledi.

 

7 Haziran’da halkımızın siyasi partilere “ülkenin karşı karşıya bulunduğu büyük sorunları çözmek için uzlaşma ve bir araya gelme sorumluluğu” yüklediğini hatırlatan Turpcu, AKP'nin 7 Haziran seçimlerinin sonucunu kabullenemediğini, CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinde 32 gün oyaladıktan sonra 3 aylık bir seçim hükümeti teklif ettiklerini bu nedenle ülkenin tarihinde ilk defa bu şekilde yenilenen bir seçime gittiğini söyledi.  Turpcu, demokrasinin olmazsa olmazı olan seçimi AKP'nin kendi oyuncağına çevirmeye çalışmasının ülkenin geleceği için çok tehlikeli olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

Türkiye’nin mevcut durumda karşı karşıya olduğu iç ve dış sorunların derinleşmemesi için CHP'nin iktidar olmasının gerektiğinin altını çizen Turpcu şunları ifade etti: "İktidar izlediği hatalı dış politikanın devamında Suriye'deki iç savaşa fazlasıyla müdahil olmuştur bunun sonucunda, İktidar `göçmen ekonomisi` için aşağı yukarı 8 milyar Dolar civarı para harcamıştır.Ülkemize 3 milyona yakın mülteci gelmiş durumda ve bütün bu gelişmelerden dolayı Türkiye ekonomik ve sosyal olarak çok ağır bir bedel ödemeye devam etmektedir. 1 Kasım seçimlerinden sonra, içte ve dışta sahip olduğumuz sorunları çözme iradesine ve vizyonuna sahip bir hükümete ve bu hükümetin ortaya koyduğu güçlü politikalara Türkiye’nin şu anda şiddetle ihtiyacı var. Bu parti de CHP'dir. ” ifadelerini kullandı.

 

CHP İktidarında hayata geçirilecek vaadleri de hatırlatan Turpcu, en düşük emekli maaşı ve asgariücretin bin 500 TL olacağını, emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye alacağını, hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altına düşmeyeceğin ve çocuk sayısına göre bu yardımların artacağını, sosyal yardımlar yapılırken vatandaşların yoksunluk veya yoksulluk nedeniyle rencide edilmemesi için temel kriterin adetlerimiz gereği "sağ elin verdiğini sol el görmeyecektir" olacağını,   taşeron uygulamalarına son verileceğini, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini söyledi.

 

Turpcu, Zonguldak'ın en başta gelen sorunu olan işsizliğin ortadan kaldırılması için istihdama yönelik projelerin ve yatırımların hayata geçirilebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili sayısını artırarak daha güçlü şekilde TBMM'de olmasının çok önemli olduğunu belirtti. Turpcu konuşmasının devamında şunları ifade etti:  CHP İktidarında, TTK'nın 8 bin civarına düşen işçi sayısını kademeli olarak 14 bin 500'e çıkaracağız. Ancak sadece TTK'ya işçi alımı bizim buradaki işsizlik sorunumuzu çözmez, bu nedenle bu bölgenin geleceği Filyos Vadisi projesinin hayata geçmesindedir.  Filyos Vadisi projesi ve ikinci üniversite istihdam konusunda ciddi katkı sağlayacaktır. Bu nedenle geçtiğimiz seçimde hangi partiye oy vermiş olursanız olun bu seçimde, kendiniz için, çocuklarınız için, Zonguldak için ve Türkiye için CHP'ye oy vermenizi istiyorum" dedi.