ÖDP Merkez İlçe Başkanı   Elçin Kınaybayrak yaptığı yazılı açıklamada,  AKP’ nin 15 Temmuzu bahane ederek  bir yılı aşkın süredir uzattığı OHAL ile  ülkemizde sınırsız bir egemenlik kurmaya çabaladığını öne sürerek “İktidara geldiği günden bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmuyor.” Dedi.

 

Kınaybayrak , AKP’nin en son torba yasayla birlikte TTK yı  zarar ediyor bahanesiyle elden çıkarma, özelleştirme yani ranta açma daha sonrası için kapatma hamleleri yapmaya başladığını belirterek şöyle dedi:

“En önemli iş sahası olan madenlerin ve TTK nın özelleştirilemeyeceği gibi tüm madenlerinde kamulaştırılması gerekmektedir.

Türkiye’de  bugüne kadar yaşanan iş cinayetlerinin çoğunlukla taşeron işçilerin başına gelmesi tesadüf değil. Özelleştirme ve taşeronlaşmanın bedeli hep işçilere ve emekçilere ödettirildi.

Özelleştirme ve taşeronlaşmanın olduğu madenlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmadığı, koruyucu tedbirler uygulanmadığını, hiçbir denetimin yapılmadığını Soma’ da Ermenek’te, yakın zamanda yaşanan Şırnak’daki maden katliamlarında gördük. Bu sefer kaybetmeyeceğiz.

 Zonguldak’ ı ve TTK yı da bu kirli çıkar ellere teslim etmemek için Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak her alanda mücadele edeceğimizi deklare ediyoruz.

Maden ocaklarımızı ölüm ocaklarına dönüştürmeyeceğiz. Özelleştirmelere karşı direneceğiz. Bu kenti size teslim etmeyeceğiz.”