Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen taşıma ihalesinde firma sahiplerinin tartışması kavgaya dönüşünce olaya polis müdahale etti. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Öğretmen Evi toplantı salonunda gerçekleştirilen orta öğretim okullarının taşıma ihalesinde firma yöneticileri arasında fiyat konusunda tartışma yaşandı, tartışmanın öğretmen evi dışarısına taşması üzerine iki grup arasında itiş kakış ve bağrışmalar yaşandı. Olay yerine sevk edilen polisler yaklaşık 10 kişilik grubu gözaltına alarak Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü. İhale yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelendi.

 

MİLLİ EĞİTİM: İHALEYİ AKSATACAK BİR ŞEY DEĞİL

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, ihaleye giren firma yöneticilerinin ihalenin gerçekleştiği öğretmen evinin dışarısında kendi aralarında tartışma yaşadığını söyledi.

Kılıç, “İhaleye katılanlar ihalede ikinci teklifler için verilen arada öğretmen evinin dışarısında kendi aralarında fiyat konusunda bir tartışma yaşamışlar ve tartışmaya da polis müdahale etmiş. İhalenin işleyişi ile ilgili hiçbir sorun yoktur. İkinci teklifler alınması için ihaleyi öğleden sonraya erteledik. Emniyet ile görüştük gerekli güvenlik önlemlerini de alacaklar. Bizi ilgilendiren bir durum yok. İhalenin genel işleyişini aksatacak bir şey değil” dedi.